09.10.2016 14:04

Chinese club bood grof geld voor Arda Turan

Een nog onbekende Chinese club heeft in de afgelopen transferperiode Arda Turan naar de Super League willen halen. Volgens de speler van FC Barcelona zelf werd er maar liefst vijftig miljoen euro op hem geboden, maar de Spanjaarden weigerden.

Op de Turkse televisie legde Turan uit waarom FC Barcelona hem niet voor een megabedrag wilde laten gaan. "Ze hebben me niet binnengehaald voor slechts zes maanden. Ik ben naar Barcelona gekomen als onderdeel van een langlopend project." Turan werd door FC Barcelona in 2015 overgenomen van Atlético Madrid, maar de Catalanen konden niet meteen gebruik maken van de Turk.

De Spaanse grootmacht zat namelijk middenin de transferban die het opgelegd kreeg van de FIFA, waardoor de club gekochte spelers niet mocht inzetten tot 1 januari 2016. Turan ging alsnog akkoord met de voorwaarden, waarna hij een half jaar alleen trainde met de selectie van FC Barcelona. De club betaalde in 2015 ongeveer 34 miljoen euro voor Turan en had dus een flinke winst kunnen maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner