07.12.2016 14:01

Aubameyang in januari niet naar Real Madrid

Pierre-Emerick Aubameyang kan woensdagavond vast sfeer proeven in Santiago Bernabéu, maar de aanvaller van Borussia Dortmund hoeft in januari niet te rekenen op een transfer naar de Spaanse grootmacht.

De international van Gabon liet in het verleden al doorschemeren graag voor Real Madrid te willen spelen, maar de 27-jarige aanvaller krijgt vooralsnog geen toestemming van Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel om Duitsland te verlaten. Borussia Dortmund staat in zijn recht, want Aubameyang heeft nog een contract tot medio 2020 bij de Duitse club.

Tuchel begrijpt dat Aubameyang voor Real Madrid wil spelen. "Het is normaal dat hij op een dag voor Real Madrid wil spelen", zei de Duitse coach tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Real Madrid. "Elke speler met zijn talent wil voor één van de beste clubs ter wereld spelen. Maar ik ben duidelijk geweest. We kunnen onze doelen niet zonder hem bereiken. Hij is een speler uit de buitencategorie, hij maakt iedereen om zich heen beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner