20.12.2016 19:28

Enfant terrible Barton keert terug bij Burnley

Joey Barton (r.) vecht een duel uit met Scott Brown (l.) tijdens het competitieduel Celtic - Rangers (10-09-2016).
Joey Barton (r.) vecht een duel uit met Scott Brown (l.) tijdens het competitieduel Celtic - Rangers (10-09-2016).

Joey Barton keert terug in de Premier League. De 34-jarige middenvelder heeft een contract bij Burnley ondertekend en speelt tot het einde van dit seizoen bij huidige nummer zestien van Engeland.

Barton tekende afgelopen zomer nog een contract bij het Schotse Rangers FC, maar die club ontbond zijn verbintenis al na een aantal maanden. De routinier was al geschorst vanwege gokpraktijken en raakte betrokken in een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday. Barton trainde de afgelopen weken al mee met de formatie van manager Sean Dyche en dat heeft geresulteerd in een verbintenis.

De middenvelder kan tot januari echter niet in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. Barton moet nog worden vrijgegeven door de Schotse bond en moet nog een schorsing van minimaal één duel uitzitten. De routinier kan op 7 januari zijn rentree bij Burnley maken in de competitiewedstrijd tegen Sunderland. Barton speelde vorig seizoen ook al voor de Engelse club en werd zelfs uitgeroepen tot speler van het seizoen. Met de rechtspoot in de gelederen pakte Burnley de titel in de Championship.

Enfant terrible Barton wilde echter geen nieuw contract ondertekenen en koos voor een overstap naar Rangers. Nu maakt de middenvelder alsnog zijn rentree bij Burnley. Barton speelde eerder voor Queens Park Rangers, Olympique Marseille, Newcastle United en Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner