20.12.2016 19:52

Pelupessy getipt voor FC Utrecht: "Prima type"

Jay-Roy Grot (l.) houdt Joey Pelupessy van de bal tijdens Heracles Almelo - NEC. (02-12-2016)
Jay-Roy Grot (l.) houdt Joey Pelupessy van de bal tijdens Heracles Almelo - NEC. (02-12-2016)

Volgens Gert Kruys doet FC Utrecht er goed aan om Joey Pelupessy van Heracles Almelo aan te trekken. De Domstedelingen moet het de rest van het seizoen doen zonder de langdurig geblesseerde Rico Strieder, maar volgens trainer Erik ten Hag is er geen budget.

Strieder komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een gescheurde kruisband. Ten Hag moet daarom schakelen op het middenveld, maar volgens Kruys speelt de ideale vervanger bij Heracles Almelo. "Pelupessy zou een hele goede vervanger zijn. Utrecht schuurt aan tegen de top en kan zelfs vierde worden. Pelupessy zou een prima type zijn", vertelt hij bij RTV Utrecht.

Ook Ten Hag is gecharmeerd van de middenvelder. "Maar we hebben er geen ruimte voor, je zit wel absoluut op de goede golflengte", vertelt de oefenmeester aan Kruys. "Ik heb ook mijn wensen, wil altijd verbetering. Maar de realiteit is dat Utrecht nog steeds op de centjes moet letten of creatief moet zijn. De transferwindow gaat open en als er kansen voorbijkomen, gaan we zeker schakelen. Dat laten we niet na", verzekert Ten Hag.

"Strieder vervangen wordt ontzettend moeilijk. Willem Janssen is nog een optie, maar dan haal je hem achterin weg, waar hij het heel goed doet", aldus de trainer van FC Utrecht. De 24-jarige Strieder beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij de Domstedelingen. De middenvelder speelde 32 wedstrijden en kwam in de eerste seizoenshelft tot zestien duels. Strieder maakte tot op heden drie doelpunten in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner