28.12.2016 14:02

Disveld verlaat Den Bosch voor Tweede Divisie

Daan Disveld speelt tijdens de tweede seizoenshelft in de Tweede Divisie. De verdediger neemt afscheid van FC Den Bosch en heeft gekozen voor een avontuur bij TEC uit Tiel.

Disveld doorliep de jeugdopleiding van NEC Nijmegen en speelde in verschillende jeugdelftallen van Oranje. Tijdens het EK U17 in Servië 2011 was Disveld aanvoerder van het Nederlands elftal, maar de verdediger wist nimmer door te breken bij NEC. In dienst van NEC kwam de mandekker uiteindelijk tot tien officiële duels, drie bekerwedstrijden, zes wedstrijden in de Jupiler League en één wedstrijd in de Eredivisie.

Omdat een doorbraak bij NEC uitbleef, koos de verdediger in de zomer van 2015 voor een transfer naar FC Den Bosch. Tijdens zijn eerste seizoen in Den Bosch kwam Disveld tot dertien competitiewedstrijden namens FC Den Bosch, telkens als basisspeler. Tijdens het huidige seizoen kwam hij echter nog niet in actie namens FC Den Bosch, waardoor hij nu kiest voor een transfer naar de Tweede Divisie. TEC vecht momenteel tegen degradatie en staat na achttien competitiewedstrijden op een teleurstellende zeventiende plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner