30.12.2016 20:31

'AS Roma wil El Ghazi huren met koopoptie'

Anwar El Ghazi kan zijn carrière na de winterstop voortzetten in de Serie A. AS Roma heeft interesse in de buitenspeler van Ajax, de Romeinen denken aan een huurconstructie met een optie tot koop in het contract.

Volgens La Gazetta dello Sport hoopt de huidige nummer twee van de Italiaanse competitie op een huurperiode voor een half jaar, waarna AS Roma de rechtsbuiten voor acht miljoen euro definitief over kan nemen. De club uit de hoofdstad gebruikt vaker huurdeals met koopconstructies, in het verleden werden spelers als Mohamed Salah op die manier overgenomen.

El Ghazi kent een bewogen seizoen bij Ajax. De flankspeler werd gepasseerd in de basisopstelling en in november werd hij zelfs teruggezet naar Jong Ajax, nadat hij zich onprofessioneel gedroeg op de training. In de Jupiler League herpakte El Ghazi zichzelf echter, waardoor hij weer op speeltijd bij het eerste elftal kan rekenen.

Na de winterstop krijgt El Ghazi mogelijk nog meer kansen, aangezien concurrent Bertrand Traoré actief is op de Afrika Cup. Het is dan ook maar de vraag of Ajax de speler wil laten gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner