31.12.2016 09:59

'Grote competitie lonkt voor back Hateboer'

Hans Hateboer kan in de winterstop mogelijk een zeer aantrekkelijke overstap naar een topcompetitie maken. De verdediger van FC Groningen staat naar verluidt in de belangstelling van Hull City en Atalanta. Hateboer is na dit seizoen transfervrij.

De rechtsback, die sinds eind 2013 onderdeel is van het eerste elftal van FC Groningen, gaf eerder dit seizoen aan dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Hierdoor moet de Eredivisionist in de winterstop handelen op de transfermarkt om nog iets te verdienen aan de verdediger. Volgens De Telegraaf is de mogelijkheid om te handelen er absoluut, aangezien twee clubs interesse hebben.

Atalanta, momenteel de nummer zes in de Serie A, toont belangstelling, terwijl de Engelse laagvlieger Hull City ook denkt aan een contract voor de vleugelverdediger. Hull City bivakkeert dit seizoen in de degradatiezone van de Premier League, oud-AZ'er Markus Henriksen staat onder contract bij die club. Het management van Hateboer wilde niet reageren op namen, maar gaf toe dat er wat speelt rondom de speler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner