07.01.2017 15:56

Thern hoopt op andere club uit de Eredivisie

Simon Thern hoopt zo snel mogelijk te kunnen vertrekken bij sc Heerenveen. De middenvelder moet het dit seizoen doen met een rol als reserve onder trainer Jurgen Streppel en neemt daar geen genoegen mee. Hij wil naar een andere club.

Een winters vertrek van de 24-jarige middenvelder behoort zeker tot de mogelijkheden, omdat er interesse voor hem is uit de Eredivisie. "Eerlijk gezegd blijf ik liever in Nederland dan dat ik terug ga naar Zweden", vertelt Thern in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Niet dat ik voor mijn gevoel zou falen bij een terugkeer naar Zweden, maar mijn beste jaren als voetballer komen nog, als het goed is. Ik vind dat ik die niet in mijn thuisland moet doorbrengen." 

De Zweed ziet, vanwege het gebrek aan speeltijd, een langer verblijf bij sc Heerenveen niet zitten. "Er kan veel gebeuren natuurlijk, maar ik ben realistisch. Het is beter om te gaan. Ik probeer een club te vinden die bij me past", aldus Thern. Ook Caner Cavlan komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe, maar heeft daar wel begrip voor. "Streppel doet het uitstekend en staat vierde. Maar ik wil spelen. Als het bij Heerenveen niet kan, dan maar ergens anders. Ik denk dat er genoeg clubs zijn waar ik wel elke week zou voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner