08.01.2017 10:23

Gewilde NAC-spits ziet een vertrek niet zitten

NAC-spits Cyriel Dessers snelt voorbij zijn tegenstander in het duel met De Graafschap. (23-09-2016)
NAC-spits Cyriel Dessers snelt voorbij zijn tegenstander in het duel met De Graafschap. (23-09-2016)

De prestaties van Cyriel Dessers worden door meerdere clubs nauwlettend in de gaten gehouden. De spits van NAC Breda ziet een vertrek in de winterstop echter niet zitten. Dessers vindt niet dat hij daar al klaar voor is.

De 22-jarige Belg was in achttien competitiewedstrijden al goed voor elf treffers en acht assists. Dessers behoort daarmee tot de meest waardevolle spelers van de Jupiler League. Toch is de spits niet helemaal tevreden over zijn eerste seizoenshelft in het shirt van NAC. "De statistieken zijn prima. Ik heb in elf verschillende wedstrijden gescoord, maar dat hadden er meer moeten zijn", vertelt hij in gesprek met BN/DeStem.

Dessers kwam afgelopen zomer over van Sporting Lokeren en tekende een contract tot medio 2019 in Breda. De goede prestaties van de aanvaller zijn naar verluidt niet onopgemerkt gebleven. Menig Eredivisionist zou belangstelling hebben in Dessers, zo weet hij zelf ook. "Ik spreek mijn zaakwaarnemer wel eens. En ik weet dat er lijstjes zijn. Maar je kunt ook vijftien jaar lang op zo'n lijstje staan zonder dat er iets gebeurt."

"Dit is pas mijn eerste seizoen dat ik wekelijks speel. Dat wil ik zo houden. Dit seizoen maak ik bij NAC af. Ik ga in de winter niet holderdebolder vertrekken", benadrukt de Belgische spits. "Ik heb nog zoveel te leren. Meer agressiviteit in mijn spel, dominanter zijn, meer aanwezig en meer goals maken. Het is goed of het is slecht en bij mij moet alles nog stukken beter. Aan middelmatigheid heb je niks."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner