11.01.2017 13:45

NAC huurt Spaans talent van Manchester City

Manu García maakt speelminuten tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Manchester City (21-02-2016).
Manu García maakt speelminuten tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Manchester City (21-02-2016).

NAC Breda heeft opnieuw zaken gedaan met Manchester City. De Bredanaars hebben zich per direct versterkt met de negentienjarige Manu García, die door NAC tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van The Citizens.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met de komst van de aanvallende middenvelder. "Manu is een speler met veel potentie", aldus Smulders op de clubsite van NAC. "Om bij Manchester City een vaste waarde te worden moet hij nog wel stappen maken en zich ontwikkelen. We zijn blij dat de club en de speler zelf het vertrouwen hebben in NAC om zijn ontwikkeling voort te zetten in Breda. Zijn creativiteit en specifieke kwaliteiten kunnen we als aanvallende middenvelder in onze speelwijze prima gebruiken."

Manu García werd tijdens de eerste seizoenshelft door Manchester City op huurbasis overgedaan aan het Spaanse Deportivo Alavés, maar de Primera División kwam Manu García niet aan de bak. De middenvelder kwam in dienst van Deportivo Alavés tot één wedstrijd in de Copa del Rey. Manu García debuteerde overigens al wel voor Manchester City, de Spanjaard heeft vier officiële wedstrijden namens The Citizens achter zijn naam staan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner