14.01.2017 21:20

'Ajax plaatst bod op talent David Neres (19)'

David Neres moet de nieuwe rechtsbuiten van Ajax worden. De Braziliaanse linkspoot debuteerde afgelopen seizoen op het hoogste voetbalniveau in Brazilië en komt uit voor São Paulo. Naar verluidt verlangt de club twintig miljoen euro voor David Neres.

De Telegraaf meldt dat Ajax een eerste bod heeft gedaan op de vleugelspeler, die in Brazilië nog een contract heeft tot december 2018. David Neres speelde tot nu toe acht competitiewedstrijden in Zuid-Amerika, daarin scoorde hij al drie keer. Het nieuws over David Neres volgt kort op de geruchten rondom Anwar El Ghazi, die mogelijk verkast naar het Franse Lille OSC.

Ajax beschikt naast El Ghazi over Vaclav Černý en Bertrand Traoré als spelers voor op de rechterflank, maar de Tsjech is geblesseerd en komt nog maar net kijken op het hoogste voetbalniveau, terwijl Traoré de komende wedstrijden niet inzetbaar is vanwege de Afrika Cup en na dit seizoen weer vertrekt uit Amsterdam, aangezien hij gehuurd wordt van Chelsea.

Peter Bosz haalde de jonge buitenspeler Justin Kluivert al bij de selectie vanwege het ontbreken van Černý en Traoré. Ajax verkocht deze winter voor ruim twintig miljoen euro aan spelers. Transfers van Riechedly Bazoer (twaalf miljoen euro) en Nemanja Gudelj (zes miljoen euro) zijn al bevestigd, terwijl het wachten is op de officiële bekendmaking van het vertrek van jeugdspeler Francesco Antonucci, voor een bedrag van drie miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner