17.01.2017 10:45

Tianjin bevestigt belangstelling voor Costa

Tianjin Quanjian FC heeft onlangs een poging gedaan om Diego Costa over te nemen van Chelsea. De Chinese club promoveerde afgelopen seizoen naar de Chinese Super League en wil daarom de selectie flink versterken.

De nieuwe regelgeving in China zorgt echter voor problemen bij Tianjin. "Als de regel 4+1 was gebleven, dan hadden we een grote investering kunnen doen. Maar nu is die regel aangepast naar 3+1", aldus de eigenaar van Tianjin, Shu Yuhui, tegenover Tianjin TV. Vorig seizoen mochten clubs uit China vier buitenlandse spelers opnemen in het basiselftal en één buitenlander mocht plaatsnemen op de bank, volgend seizoen mogen er slechts drie buitenlandse spelers in de basis beginnen.

"Die situatie heeft onze plannen in de war geschopt", vervolgt Yuhui. "De geruchten rondom Diego Costa zijn waar. We zijn geïnteresseerd en we hebben ook een bod uitgebracht op Edinson Cavani. Jorge Mendes (zaakwaarnemer van Diego Costa, red.) is onlangs bij mij geweest om te onderhandelen. Naast Costa waren we ook bezig met de komst van Radamel Falcao en Raúl Jiménez. We moeten geduldig blijven, maar uiteindelijk zullen we een grote speler aantrekken. We hebben ook een poging gedaan voor Karim Benzema, maar nu de regels zijn aangepast gaat het lastig worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner