18.01.2017 20:44

Tamata gaat voor contract bij ADO Den Haag

Abel Tamata begint tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse aan zijn warming-up. (20-03-2016)
Abel Tamata begint tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse aan zijn warming-up. (20-03-2016)

Abel Tamata gaat mogelijk aan de slag bij ADO Den Haag. De transfervrije linksback was onlangs ook op de proef bij Jupiler League-koploper VVV-Venlo, maar de oud-speler van PSV wil het liefste in de Eredivisie aan de slag.

ADO Den Haag kan financieel weinig brengen, maar tegenover Omroep West laat Tamata weten dat hij de situatie van de Residentieclub kent. "Financieel maakt het mij niet zoveel uit. Als ik mijn werk kan doen en kan samenwerken met het team op een goed niveau, dan ben ik daar heel blij mee", stelt de verdediger, die sinds vorige zomer clubloos is. Zijn contract bij FC Groningen werd toen niet verlengd.

"Het is lekker om weer op het veld te staan", geeft hij toe. "Ik heb ook anderhalve week bij VVV getraind. Daar ben ik ook goed ontvangen, maar mijn insteek was spelen in de Eredivisie", verklaart Tamata zijn keuze om een contractaanbieding van de Limburgers naast zich neer te leggen. Tamata speelde 64 wedstrijden in de Eredivisie, terwijl hij ook elf duels in de Europa League afwerkte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner