18.01.2017 22:09

Olympique Lyon: "Een akkoord over Depay"

Memphis Depay zet zijn carrière voort in Frankrijk. Nadat woensdag diverse vooraanstaande media een akkoord meldden, bevestigde de voorzitter van Olympique Lyon dat het een akkoord bereikte met Manchester United. Depay zet snel een krabbel onder een contract dat hem tot 2021 bij de huidige nummer vier van de Ligue 1 houdt.

Sky Sports, BBC en L'Equipe waren woensdag stellig dat Depay op een haar na rond was met Olympique Lyon, een definitieve bevestiging vanuit de Franse club of Manchester United bleef echter lang uit. Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon bevestigt het akkoord nu wel, met de transfer is een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro gemoeid. Daarmee neemt Manchester United een flink verlies, aangezien de club in 2015 nog 34 miljoen euro overmaakte aan PSV.

Het enige wat een transfer nog in de weg staat, is de medische keuring die binnenkort afgewerkt wordt. Depay stond in Engeland nog tot medio 2019 onder contract, maar bij Manchester United werd Depay nooit een succesnummer. Louis van Gaal haalde hem naar de grootmacht, maar vorig seizoen scoorde de Nederlander slechts twee keer in 29 competitiewedstrijden.

Bij Olympique Lyon krijgt Depay zijn kans op revanche. Zijn nieuwe werkgever moet flink aanpoten om kampioen van Frankrijk te worden, maar staat wel in de knock-outfase van de Europa League. Daarin werd het gekoppeld aan AZ, één van de twee Nederlandse ploegen die nog actief zijn op Europees niveau. AZ krijgt overigens niet te maken met Depay, aangezien hij voor Manchester United al in de Europa League speelde en voor twee clubs uitkomen in één Europese competitie mag niet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner