27.01.2017 13:29

Roda JC versterkt zich met twee nieuwelingen

Roda JC-trainer Yannis Anastasiou kan in de tweede seizoenshelft beschikken over Ognjen Gnjatić en Beni Badibanga. De hekkensluiter van de Eredivisie huurt Badibanga het komende half jaar van Standard Luik en Gnjatić tekent zaterdag voor anderhalf seizoen.

De twintigjarige Badibanga is een aanvaller, die ook uitkomt voor het nationale team van België onder de 21 jaar. Hij wordt bij Standard Luik als een groot talent beschouwd en maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van de Belgische topclub. Technisch directeur Ton Caanen is blij met de komst van Badibanga. "Standard Luik verlengde onlangs zijn contract en daarom zijn we blij dat hij desondanks alsnog op huurbasis naar ons toekomt. Beni is een welkome versterking", laat hij weten op de website van Roda JC.

Verdedigende middenvelder Gnjatić moet, voordat zijn komst naar Roda definitief wordt afgerond, nog wel de medische keuring doorstaan. De 25-jarige Bosniër, die ook in het bezit is van een Kroatisch paspoort, speelde afgelopen tijd voor het Griekse Platanias Chanion. Daarvoor speelde hij nog voor het Servische FK Rad Beograd en het Bosnische FK Kozara. Gnjatić is een vijfvoudig jeugdinternational voor Bosnië-Herzegovina. "Gnjatić is verdedigende middenvelder en het was een wens van de technische staf om hem -net als Badibanga- aan de selectie toe te voegen", aldus Caanen.

Beide spelers komen dit weekend nog niet in actie voor Roda JC. De Limburgse club neemt het zaterdagavond in een thuiswedstrijd op tegen Excelsior, maar zowel Badibanga als Gnjatić zijn nog niet speelgerechtigd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner