31.01.2017 11:34

Clubloze Adebayor aan de slag in Turkije

Emmanuel Adebayor baalt tijdens het duel in de Afrika Cup tussen Togo en DR Congo (24-01-2017).
Emmanuel Adebayor baalt tijdens het duel in de Afrika Cup tussen Togo en DR Congo (24-01-2017).

Emmanuel Adebayor heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De spits, die onlangs met Togo actief was op de Afrika Cup in Gabon, vertrekt naar het Turkse Medipol Başakşehir F.K.

Adebayor, die zonder club zat na zijn vertrek bij Crystal Palace, werd dinsdagochtend medisch gekeurd door de Turkse club en heeft een contract voor anderhalf jaar getekend. Başakşehir hoopt met Adebayor in de gelederen een gooi te doen naar de Turkse landstitel. Başakşehir, dat vorig seizoen in de voorronde van de Europa League te sterk was voor AZ Alkmaar, staat momenteel tweede in de Turkse SüperLig. Alleen Beşiktaş, dat twee punten meer heeft, doet het beter.

De 32-jarige aanvaller heeft inmiddels een glansrijke carrière achter de rug, maar de international van Togo denkt nog niet aan stoppen. Adebayor, die onlangs niet wist te scoren tijdens de Afrika Cup in Gabon, stond in het verleden onder meer onder contract bij Arsenal, Manchester City, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Vorig seizoen scoorde de spits één treffer in twaalf wedstrijden in de Premier League namens Crystal Palace.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner