31.01.2017 13:47

Heerenveen haalt jonge verdediger uit België

Wout Faes poseert in het shirt van RSC Anderlecht. De jonge verdediger speelt de rest van het seizoen voor sc Heerenveen. (19-07-2016)
Wout Faes poseert in het shirt van RSC Anderlecht. De jonge verdediger speelt de rest van het seizoen voor sc Heerenveen. (19-07-2016)

SC Heerenveen heeft zich dinsdag versterkt met Wout Faes. De Belgische verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van RSC Anderlecht. Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Faes.

De pas achttienjarige Faes wordt bij Anderlecht gezien als een speler voor de toekomst en mag nu ervaring opdoen bij de huidige nummer vier van de Eredivisie. "Het is mooi dat we Wout voor de rest van het seizoen kunnen toevoegen aan onze selectie. We zochten naar defensieve versterking en zijn daarbij bij hem uitgekomen", laat Hamstra weten op de officiële website van de Friezen.

"Wout geldt als één van de grootste talenten van België en is een centrale verdediger die zowel aan de linker- als rechterkant in de verdediging kan spelen", besluit de technisch manager. Faes is afkomstig uit de jeugdopleiding van Lierse SK, maar maakte in 2012 de overstap naar de B-junioren van Anderlecht. De verdediger wacht nog op zijn officiële debuut bij de Belgische topclub. Faes is de tweede winterse versterking voor Heerenveen: eerder kwam Martin Ødegaard op huurbasis over van Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner