02.02.2017 22:59

Amerikaanse transfer van Hoesen beklonken

Danny Hoesen speelt in 2017 voor de San Jose Earthquakes uit de Major League Soccer. De transfer was al nagenoeg rond, maar donderdagavond volgde de bevestiging vanuit Amerika dat Hoesen tot en met december 2017 wordt gehuurd. San Jose Earthquakes heeft daarnaast een optie tot koop op de spits van FC Groningen bedongen.

De ploeg wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de kampioenspoule en hoopt met Hoesen in het nieuwe seizoen wel mee te doen om de prijzen in de Major League Soccer. De spits was op het tweede plan geraakt bij FC Groningen, aangezien de club met Tom van Weert en Alexander Sørloth gezien werden als de spitsen voor de toekomst. Dit seizoen kwam Hoesen tot tien competitieduels, waarin hij wel vier keer scoorde.

Voor Hoesen is het zijn vierde buitenlandse avontuur. De aanvalsleider vertrok op jonge leeftijd naar Fulham, maar slaagde niet in Engeland. Bij HJK Helsinki en PAOK Saloniki gaf de spits zijn carrière wat meer vorm, terwijl hij in Nederland nog voor Ajax en Fortuna Sittard speelde. In Amsterdam maakte hij vooral indruk door in 2013 met een doelpunt in de Champions League voor de winst op FC Barcelona te zorgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner