22.02.2017 15:00

'Rooney ziet af van transfer naar China'

Wayne Rooney laat zien waar de vrije ruimte is tijdens het Europa League-duel Manchester United - Fenerbahçe. (20-10-2016)
Wayne Rooney laat zien waar de vrije ruimte is tijdens het Europa League-duel Manchester United - Fenerbahçe. (20-10-2016)

Wayne Rooney zal niet op korte termijn naar de Chinese Super League vertrekken. De aanvoerder van Manchester United heeft een aanbieding van twee Chinese clubs op zak, maar kiest vooralsnog voor een langer verblijf in Engeland.

Volgens Sky Sports had Rooney naar Guangzhou Evergrande en Beijing Guoan kunnen vertrekken. Rooney zou in China de best betaalde speler ter wereld worden, maar de Engelsman ziet af van een transfer naar Azië. De clubs in China hebben nog een aantal dagen de tijd om transfers af te ronden, want op 28 februari sluit in China de transfermarkt.

Manchester United-trainer José Mourinho gaf onlangs aan dat Rooney niet per se hoeft te vertrekken. "Ik kan niet garanderen dat ik hier volgende week nog ben, dus hoe kan ik garanderen dat een speler hier volgende week nog voetbalt? Wat ik wel kan garanderen dat zijn vertrek niet zal komen doordat ik hem weg wil hebben hier", aldus Mourinho. Volgens het Britse medium heeft Rooney dus besloten om in ieder geval tot het einde van het seizoen bij The Red Devils te blijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner