02.03.2017 11:15

Podolski kondigt transfer naar Japan aan

Lukas Podolski gaat Galatasaray aan het einde van het seizoen verlaten. De Duitse aanvaller heeft gekozen voor een avontuur in Japan. Podolski gaat namelijk spelen voor Vissel Kobe.

Podolski, die in Japan een contract tot het einde van het kalenderjaar 2018 heeft getekend, heeft zijn afscheid bij Galatasaray via zijn officiële Instagram account aangekondigd. "Ik kan bevestigen dat ik aan het einde van het seizoen zal vertrekken naar Vissel Kobe uit de Japanse J1 League", zegt Podolski in een kort statement. "Het is geen beslissing tegen Galatasaray, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zal in de toekomst meer uitleg geven over mijn beslissing, maar op dit moment focus ik me volledig op Galatasaray."

De Duitser, die in Japan naar verluidt een megasalaris (acht miljoen euro per jaar) gaat verdienen, stond sinds de zomer van 2015 onder contract bij de Turkse grootmacht. Podolski begon zijn carrière in zijn vaderland bij 1. FC Köln en stond in het verleden ook onder contract bij FC Bayern München, Arsenal en Internazionale.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner