15.03.2017 16:06

Eindhoven presenteert aanwinst Leonardo

Leonardo gaat definitief aan de slag bij FC Eindhoven. De club heeft woensdagmiddag de komst van de Braziliaan officieel bekendgemaakt. De 34-jarige aanvaller heeft bij FC Eindhoven een contract getekend tot het einde van het seizoen. FC Eindhoven heeft tevens een optie om het contract met nog één seizoen te verlengen.

De Braziliaan, die in het verleden met FC Eindhoven-trainer Ricardo Moniz samenwerkte bij het Duitse TSV 1860 München, trainde al sinds het begin van het seizoen mee bij FC Eindhoven. De Eindhovenaren konden hem echter geen contract aanbieden, omdat hij gold als speler van buiten de EU. Leonardo liet zich inmiddels naturaliseren tot Nederlander, waardoor FC Eindhoven de aanvaller wel een contract kan aanbieden.

Leonardo kon zich laten naturaliseren omdat hij in het verleden jarenlang doorbracht in Nederland. Tussen 2000 en 2011 stond de Braziliaan namelijk onder contract bij Feyenoord, NAC Breda en Ajax. Na zijn vertrek uit Nederland speelde Leonardo voor het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, het Hongaarse Ferencvárosi TC en het Australische Newcastle United Jets. Bij laatstgenoemde club kreeg de Braziliaan afgelopen zomer geen contractverlenging, waardoor hij transfervrij aan de slag kan bij FC Eindhoven.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner