16.03.2017 11:42

Barça hoeft niet aan te kloppen voor Bellerín

Héctor Bellerín controleert de bal tijdens het FA Cup-duel Arsenal - Lincoln City (11-03-2017).
Héctor Bellerín controleert de bal tijdens het FA Cup-duel Arsenal - Lincoln City (11-03-2017).

FC Barcelona hoeft aankomende zomer geen poging te doen om Héctor Bellerín los te weken bij Arsenal. Arséne Wenger, die zelf over een aflopende verbintenis beschikt bij The Gunners, is niet van plan om de rechtsback te laten gaan.

"Nee", was het antwoord van Wenger tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met West Bromwich Albion op de vraag of Héctor Bellerín aankomende zomer mag vertrekken bij Arsenal. "Hij heeft net een nieuw contract getekend en zal nog velen jaren in het shirt van Arsenal spelen." De Spaanse rechtsback staat naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona, maar in november zette de Spanjaard zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij The Gunners.

De nieuwe verbintenis van Héctor Bellerín moet FC Barcelona afschrikken. De Catalanen zien in Héctor Bellerín, die in 2011 de jeugdopleiding van FC Barcelona verruilde voor die van Arsenal, de ideale opvolger van Dani Alves. De Braziliaan vertrok afgelopen zomer naar Juventus, waardoor FC Barcelona het tijdens het huidige seizoen moet doen met Sergi Roberto en Aleix Vidal. Laatstgenoemde kan niet overtuigen, terwijl Sergi Roberto van origine een middenvelder is.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner