22.03.2017 13:30

Atlético zag af van terugkeer wanhopige Costa

Diego Costa is een tevreden man tijdens het competitieduel Stoke City - Chelsea (18-03-2017).
Diego Costa is een tevreden man tijdens het competitieduel Stoke City - Chelsea (18-03-2017).

Diego Costa had afgelopen zomer zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Atlético Madrid, maar de Spaanse club besloot uiteindelijk om niet opnieuw in zee te gaan met de aanvaller.

"Atlético weet dat ik altijd van de club blijf houden", vertelt Diego Costa aan El Larguero. "Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin gehad en ook op het veld ging het uitermate goed. Diego Simeone (trainer Atlético Madrd, red.) weet dat het niet onmogelijk was om afgelopen zomer terug te keren naar Atlético. Mijn relatie met Antonio Conte (trainer Chelsea, red.) begon namelijk niet goed."

"Toen Conte net bij Chelsea kwam zei ik tegen hem dat ik naar Atlético wilde vertrekken", vervolgt de in Brazilië geboren aanvaller. "Atlético had echter geen geduld om de transfer af te ronden. De transfermarkt was nog een maand open, maar ze besloten om een andere spits aan te trekken (Kevin Gameiro, red.). Ik heb er alles aan gedaan om terug te keren naar Spanje, maar datzelfde geldt niet voor Atlético. Ik ben uiteindelijk met mijn staart tussen mijn benen teruggekeerd bij Conte."

De transferperikelen heeft geen invloed gehad op de prestaties van Diego Costa. Na 26 wedstrijden in de Premier League staat de spits op zeventien doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner