22.03.2017 13:46

Voormalig Ajax-target in beeld bij Barça

Gerard Deulofeu kan lachen tijdens het competitieduel AC Milan - Chievo Verona (04-03-2017).
Gerard Deulofeu kan lachen tijdens het competitieduel AC Milan - Chievo Verona (04-03-2017).

Gerard Deulofeu keert aankomende zomer mogelijk terug bij FC Barcelona. De Spaanse vleugelaanvaller speelt momenteel op huurbasis van Everton voor AC Milan en was tijdens de afgelopen transferperiode in beeld bij Ajax.

Deulofeu doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar wist nimmer definitief door te breken bij de Catalaanse grootmacht. FC Barcelona verhuurde hem aan Sevilla en Everton, terwijl hij in 2015 definitief naar Liverpool vertrok. FC Barcelona liet echter een clausule in het contract opnemen, waardoor de Spanjaarden aankomende zomer kunnen terugkopen.

De vleugelaanvaller kreeg tijdens het huidige seizoen weinig speeltijd onder Ronald Koeman bij Everton, waardoor hij in januari besloot om Everton op huurbasis te verlaten. Deulofeu stond in de belangstelling van Ajax, maar koos voor AC Milan. In Milaan speelt hij wel regelmatig en FC Barcelona bekijkt regelmatig de verrichtingen van Deulofeu.

"We hebben de mogelijkheid om hem te contracteren en we volgen zijn prestaties", aldus Robert Férnandez, technisch directeur van FC Barcelona, in gesprek met Cadena SER. "Hij kreeg amper speeltijd bij Everton, maar bij AC Milan speelt hij goed. Hij is zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg. We blijven hem de aankomende maanden volgen. We kunnen hem aan het einde van het seizoen voor twaalf miljoen euro terugkopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner