24.03.2017 15:39

Atlético Madrid vreest vertrek van Griezmann

Antoine Griezmann staat al maanden in de belangstelling van Europese topclubs. Vooral Manchester United wordt veel gelinkt aan de aanvaller van Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone vreest dan ook een vertrek van zijn sterspeler.

De 26-jarige Griezmann kwam in 2014 van Real Sociedad naar Madrid, waar hij meteen een verpletterende indruk maakte. In zijn eerste twee seizoenen maakte hij al 44 competitiedoelpunten, terwijl hij met veertien goals dit seizoen ook weer op dreef is. Ondanks zijn contract tot medio 2021, lijkt het erop dat Griezmann bezig is aan zijn laatste seizoen in de Primera División. "Hij kan vertrekken, want er is een afkoopclausule in het contract. Er is geen zekerheid", reageert Simeone tegen AS op de vraag of Griezmann deze zomer een transfer gaat maken.

"In de zomer zei hij dat wanneer ik zou blijven, hij ook zou blijven. Toen hebben we zijn contract verlengd en bleef hij ook bij Atlético. Vanaf nu weet ik niet wat er kan gebeuren. Hij zou me nooit laten vertellen dat 'ie moet blijven. Dat deed ik ook niet bij Diego Costa of Radamel Falcao." Een samenwerking met Simeone lijkt een garantie voor succes in de spits. Costa scoorde in 2013/2014, zijn laatste seizoen bij Atlético, 27 competitiedoelpunten. Falcao maakte na 28 doelpunten in het seizoen 2012/2013 een miljoenentransfer naar AS Monaco. Griezmann lijkt de volgende in die rij.

Afgelopen weekeinde maakte Griezmann nog een wonderbaarlijke goal tegen Sevilla (3-1). In de strijd om een Champions League-ticket kan Atlético de punten heel hard gebruiken, waarna Griezmann met deze vrije trap de marge vergrootte.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner