28.03.2017 10:12

PSV en NEC volgen situatie van Real-jongeling

Mink Peeters (l.) probeert als speler van Oranje U18 de Rus Ivan Obliakov (r.) van zich af te houden. (24-03-2016)
Mink Peeters (l.) probeert als speler van Oranje U18 de Rus Ivan Obliakov (r.) van zich af te houden. (24-03-2016)

Mink Peeters maakt momenteel furore bij het hoogste jeugdelftal van Real Madrid. De Nederlander, die in 2014 Ajax verruilde voor De Koninklijke, staat voor een belangrijke stap in zijn carrière. Blijft hij in Madrid, of gaat hij (tijdelijk) elders spelen?

"Waarschijnlijk horen we de komende weken wat de club met hem van plan is. Verlengen en doorschuiven naar het tweede elftal, verhuren of toch misschien verkopen", stelt de vader van de creatieve middenvelder annex aanvaller. "Het liefst blijft Mink in Madrid wonen en voor Real spelen, maar Real is nu aan zet." Als Real Madrid besluit Peeters te laten vertrekken, is er voldoende interesse.

NEC en PSV houden de situatie van de achttienjarige middenvelder namelijk in de gaten. Het contract loopt nog door tot de zomer van 2018 en dus breekt er een cruciaal jaar aan. Bij Real Madrid wordt hij getraind door legende Guti, die meer dan vijfhonderd wedstrijden speelde voor de Spaanse grootmacht. "En die is razend enthousiast over Mink. Guti herkent veel van zichzelf in hem."

Onlangs schakelde Peeters met zijn ploeg Ajax uit in de Youth League door met 2-1 te winnen. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam hij binnen de lijnen en zag hij ploeggenoot Álex vanaf de penaltystip de winnende maken. Tijdens de achtste finale was de Nederlander zeer belangrijk met twee treffers tegen AS Monaco (3-4).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner