01.05.2017 13:47

'Schmeichel moet De Gea opvolgen bij United'

Kasper Schmeichel geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Leicester City (29-04-2017).
Kasper Schmeichel geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Leicester City (29-04-2017).

Kasper Schmeichel is in beeld om aan het einde van het seizoen David De Gea op te volgen bij Manchester United. Laatstgenoemde doelman staat in de belangstelling van Real Madrid, waardoor The Red Devils zich voorbereiden op een vertrek van de Spanjaard.

Volgens Sky Sports staat de Deen, wiens vader Peter Schmeichel tussen 1991 en 1999 furore maakte bij Manchester United, bovenaan het verlanglijstje van The Red Devils mocht De Gea een transfer naar Real Madrid forceren. De Gea leek in de zomer van 2015 al op weg naar Real Madrid, maar een transfer ketste destijds op het allerlaatste moment af. De Gea tekende vervolgens een nieuw contract bij Manchester United, maar lijkt nu alsnog terug te keren naar Spanje.

Schmeichel tekende afgelopen zomer nog een nieuw contract bij The Foxes, maar desondanks lijkt een transfer naar Manchester United een realistische optie. Het Britse medium weet tevens dat Schmeichel onlangs in zee is gegaan met de Italiaanse zaakwaarnemer Luca Bascherini, die een goede relatie heeft met de clubleiding van Manchester United. 

De dertigjarige Schmeichel begon overigens zijn carrière bij de rivaal Manchester City, maar wist bij The Citizens nimmer door te breken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner