11.05.2017 10:46

Go Ahead neemt Soumaoro over van Twente

Brem Soumaoro (r.) probeert Lars ten Teije (l.) af te stoppen tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Jong Vitesse (16-01-2017).
Brem Soumaoro (r.) probeert Lars ten Teije (l.) af te stoppen tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Jong Vitesse (16-01-2017).

Go Ahead Eagles heeft de eerste versterking voor aankomend seizoen binnen. De Deventenaren nemen Brem Soumaoro over van Jong FC Twente. Soumaoro tekent bij Go Ahead Eagles een contract voor 2 seizoenen. 

Go Ahead Eagles heeft tevens een optie voor een extra jaar. "Ik kijk er ontzettend naar uit om bij Go Ahead Eagles te gaan spelen", aldus Soumaoro op de clubsite van Go Ahead Eagles. "Ik heb drie heel leerzame jaren achter de rug in Enschede. Met Jong FC Twente speelde ik achtereenvolgens in de Jupiler League, beloftencompetitie en Tweede Divisie. Drie totaal verschillende competities, waar ik veel van heb opgestoken. Daarnaast heb ik de nodige keren deel uitgemaakt van de wedstrijdselectie van het eerste. Ook daar word je als jonge speler alleen maar beter van."

Bij Jong FC Twente werkte Soumaoro het afgelopen seizoen samen met Paul Bosvelt, die ook een verleden heeft bij Go Ahead Eagles. "Onder hem heb ik me verder kunnen ontwikkelen, ook op tactisch vlak. Mede daardoor kan ik echt puur als verdedigende middenvelder spelen, maar ook als box-to-box-speler. Verdedigend kan ik een wedstrijd echt lezen, zoals dat zo mooi heet; in balbezit moet ik me op dat vlak nog verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om echt vast deel uit te maken van een eerste selectie. Ik ben heel erg blij dat Go Ahead Eagles me die kans biedt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner