18.05.2017 11:03

'Kampioen Chelsea ziet brood in Van Dijk'

Virgil van Dijk kwam sinds 22 januari vanwege een hardnekkige enkelblessure niet meer in actie namens Southampton FC, maar desondanks kan de verdediger van The Saints rekenen op flink wat belangstelling.

De Nederlandse verdediger werd al verschillende keren in verband gebracht met Liverpool FC, maar volgens The Independent ziet ook de kersverse kampioen van Engeland Chelsea brood in de 25-jarige mandekker. Het Britse medium weet dat The Blues met het oog op de Champions League de selectie willen versterken om zo op verschillende fronten te kunnen strijden om de prijzen. Tijdens het huidige seizoen speelde Chelsea geen Europees voetbal omdat het vorig jaar op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League eindigde.

Als Chelsea zich wil versterken met Van Dijk, dan zullen The Blues diep in de buidel moeten tasten. Van Dijk, die in de zomer van 2015 het Schotse Celtic FC verruilde voor Southampton, heeft bij The Saints namelijk nog een contract tot medio 2022. Van Dijk, die voor zijn blessure bezig was aan een ijzersterk seizoen bij Southampton, zou naar verluidt minimaal 70 miljoen euro moeten kosten. Mocht Chelsea daadwerkelijk 70 miljoen euro betalen voor Van Dijk, dan is hij de duurste verdediger ter wereld. Het oude record staat op naam van Paris Saint-Germain, dat in 2014 David Luiz voor 62,8 miljoen euro overnam van Chelsea.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner