01.06.2017 14:00

Huntelaar keert terug naar grote liefde Ajax

Klaas-Jan Huntelaar keert aankomende zomer voor één seizoen terug naar Ajax. Daarmee is de aanvaller terug in Amsterdam, nadat hij Ajax verliet voor een avontuur bij Real Madrid. Via onder meer AC Milan en FC Schalke 04 keert hij nu terug.

"Ik ben blij dat Klaas-Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem", laat directeur spelersbeleid Marc Overmars weten op de website van de Amsterdammers. "Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig." Huntelaar moet de concurrentie aangaan met de Deense tiener Dolberg.

"We halen met Klaas-Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas-Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld." In zijn eerste periode bij Ajax kwam de aanvaller tot 76 doelpunten in de Eredivisie.

Huntelaar komt niet terug naar Ajax om het rustig aan te doen. "Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint. Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner