30.07.2015 20:34

Twente vindt een nieuwe spits in Griekenland

De problemen in de spits bij FC Twente zijn mogelijk verholpen door de komst van Michael Olaitan. De Tukkers maakten donderdagavond bekend dat de Nigeriaanse spits voor één seizoen gehuurd wordt van Olympiakos.

Daarnaast heeft de Eredivisionist een optie tot koop op de aanvalsleider. Na het vertrek van Luc Castaignos stond de vacature van eerste spits open in Enschede en deze werd in de voorbereiding ingevuld door de kleine Shadrach Eghan. Dat ging echter niet goed, zag ook trainer Alfred Schreuder.

Aan Olaitan kleeft een bijzonder verhaal. Aan het begin van het vorige jaar verliest de spits opeens het bewustzijn tijdens een wedstrijd. Het blijkt te gaan om een ontsteking rondom de hartspier en een operatie is noodzakelijk voor de Nigeriaan. Het herstel duurt een half jaar, waardoor Olaitan zijn sterke seizoensstart, met goede wedstrijden in de Champions League en acht doelpunten in de Griekse competitie, niet voortzetten.

Inmiddels is de spits weer fit en hoopt hij om zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Voor mij is deze overgang naar FC Twente een hele mooie nieuwe stap in mijn loopbaan. Na gesprekken met mijn familie heb ik heel bewust voor deze club gekozen. Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente. De faciliteiten van de club en de sfeer spreken mij erg aan. Ik ben heel gemotiveerd mij dit seizoen te laten zien aan de supporters, ik hoop veel te scoren voor de club", vertelt de Nigeriaan op de clubwebsite van FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner