20.07.2015 21:15

Kleine Eghan de eerste spits bij FC Twente

Shadrach Eghan (l.) vervangt Luc Castaignos in de wedstrijd FC Twente - FC Dordrecht. (10-05-2015)
Shadrach Eghan (l.) vervangt Luc Castaignos in de wedstrijd FC Twente - FC Dordrecht. (10-05-2015)

Na het vertrek van Luc Castaignos bij FC Twente is de club uit Enschede op zoek naar een speler die de positie van aanvalsleider kan invullen. Voorlopig valt de keuze op Shadrach Eghan, die met zijn 1,65 meter en 65 kilo niet echt een aanspeelpunt is te noemen.

"Hij is meer een voorbereider", vertelt trainer Alfred Schreuder dan ook aan de Tubantia. "Hij komt in de bal en dan moeten de spelers om hem heen in beweging zijn en voor de diepte zorgen", legt de oefenmeester verder uit. De situatie rondom de spitspositie is moeilijk, aangezien de selectie van FC Twente niet volledig is.

Zo is Jesús Corona met Mexico actief op de Gold Cup, waar hij voorlopig nog wel actief op blijft. Zijn land plaatste zich namelijk voor de halve finale en staat daarin op 23 juli tegenover Panama. "De situatie kan met de komst van Corona wel veranderen", beseft Schreuder zich.

Bij Jong FC Twente maakte Jari Oosterwijk, met zijn 1,94 meter een stuk imposanter, een goede indruk vorig seizoen. "Jari ontwikkelt zich goed, maar hij is er nu nog niet klaar voor", stelt de trainer van FC Twente echter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner