04.01.2016 20:08

Update: Real ontslaat Benítez al na half jaar

Een ontslag van Rafa Benítez komt wel heel dichtbij, nu Real Madrid officieel een persmoment heeft aangekondigd. Om 19.30 wordt er in het Santiago Bernabéu een persconferentie belegd, het onderwerp is niet bekend. Volgens diverse media in Spanje werd er maandag met het bestuur van Real Madrid gesproken over een ontslag van Benítez.

De Spaanse oefenmeester volgde deze zomer Carlo Ancelotti op, die in één seizoen geen enkele prijs met de Koninklijke wist te winnen. In de Spaanse hoofdstad is dit onoverkomelijk, waarna Ancelotti zijn biezen mocht pakken. Benítez staat momenteel derde in de Primera División met Real Madrid, werd door een knullige fout uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi, maar staat wel in de knock-outfase van de Champions League.

In Madrid zijn ze echter niet tevreden met het spel van de Koninklijke, dat vaak niet meer zo sprankelend is. Afgelopen zondag speelde Real Madrid met 2-2 gelijk op bezoek bij Valencia, wat mogelijk de druppel is. Zodra het nieuws uit de persconferentie bekend is, krijgt dit bericht een update.

Update: 04-01-2016: 20:04:

Florentino Pérez laat de journalisten in Spanje geduldig wachten op het grote nieuws rondom Real Madrid. Een speciaal georganiseerd persmoment moest om 19.30 beginnen, maar Pérez is nog niet aanwezig.

Update: 04-01-2016: 20:08:

Real Madrid heeft al na een half jaar afscheid genomen van trainer Rafa Benítez. De Spanjaard stelde teleur in de hoofdstad van Spanje en werd ontslagen. Het contract van Benítez liep nog tot medio 2018 door.

Onder leiding van de oud-trainer van Liverpool en SSC Napoli bereikte Real Madrid eenvoudig de knock-outfase van de Champions League, maar in de Primera División staat de ploeg inmiddels achter op aartsrivalen Atlético Madrid en FC Barcelona. 

Dit seizoen leed Real Madrid drie nederlagen in de Spaanse competitie, waaronder een hele pijnlijke 0-4 tegen FC Barcelona. Daarnaast speelde de Spaanse topploeg, met sterren als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en James Rodríguez in de gelederen, vier keer gelijk, waarvan de laatste keer op de zondagavond tegen Valencia. Dit bleek de druppel te zijn voor het bestuur, dat eerder op de maandag al samenkwam om het ontslag te bespreken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner