24.06.2016 11:59

Poepon tekent tweejarig contract bij Boluspor

Joost van Aken (r.) is tijdens de competitiewedstrijd Roda JC - sc Heerenveen in een duel verwikkeld met Rydell Poepon. (03-04-2016)
Joost van Aken (r.) is tijdens de competitiewedstrijd Roda JC - sc Heerenveen in een duel verwikkeld met Rydell Poepon. (03-04-2016)

Rydell Poepon zet zijn carrière voort buiten Nederland. De spits van Roda JC weet al dat hij gratis mag vertrekken uit Kerkrade en Boluspor, een middenmotor op het tweede voetbalniveau van Turkije, heeft toegeslagen. Poepon tekent voor twee jaar in Turkije.

Poepon was vrijdag bij zijn nieuwe club om de laatste details in de onderhandelingen af te ronden. Boluspor werd afgelopen seizoen twaalfde in de 1. Lig en acteert volgend seizoen dus ook in die competitie. Poepon keerde begin 2016 terug in Nederland, nadat hij bij Qarabağ FK op het tweede plan belandde. In Kerkrade kwam hij tot vier doelpunten in zeventien wedstrijden, maar contractverlenging zat er niet in voor de spits.

De aanvalsleider treft twee bekenden bij zijn nieuwe werkgever. Alvin Fortes, oud-speler van onder andere RKC Waalwijk en FC Oss, staat nog een jaar onder contract in Turkije, terwijl ook Anco Janssen in dienst van de club speelt. De aanvaller speelde een kleine dertig wedstrijden in het afgelopen seizoen. Hij liet een jaar geleden Roda JC achter zich voor het Turkse avontuur.

Boluspor legde tegelijk met Poepon een oud-speler van Arsenal vast, ook André Santos tekende een tweejarig contract in Turkije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner