22.06.2016 11:51

Poepon en Swinkels vertrekken gratis bij Roda

Rydell Poepon (l.) draait tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - Roda JC weg bij verdediger Thomas Lam (r.). (08-04-2016)
Rydell Poepon (l.) draait tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - Roda JC weg bij verdediger Thomas Lam (r.). (08-04-2016)

Rydell Poepon en Arjan Swinkels spelen volgend seizoen niet voor Roda JC. De club uit Kerkrade hebben besloten om het tweetal geen nieuw contract voor te leggen, waardoor de huidige verbintenis in de zomer afloopt.

Swinkels speelde al 1,5 seizoen bij Roda. De verdediger had daarmee een belangrijk aandeel in de terugkeer van de ploeg naar de Eredivisie, want in de tweede seizoenshelft speelde hij veertien wedstrijden in de Jupiler League. Ook het afgelopen seizoen had hij zijn meerwaarde, daar hij meedeed in 31 Eredivisie-wedstrijden.

Poepon kwam afgelopen winterstop samen met een flink aantal anderen de ploeg versterken. Ondanks dat hij basisspeler was en vier keer scoorde, krijgt ook hij geen nieuw contract van de clubleiding. Daarnaast vertrekken nog dertien spelers transfervrij, maar de Spanjaard Marcos Gullón en de Sloveen Martin Milec mogen wel blijven.

De nieuwe trainer Yannis Anastasiou zag wel al vier nieuwe versterkingen voor het volgende seizoen. Adil Auassar (Excelsior), Frederic Ananou (1. FC Köln), Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Mikhail Rosheuvel (SC Cambuur) stappen na de zomer over naar Roda.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner