11.08.2016 14:38

Swansea verbreekt clubrecord voor Bastón

Borja Bastón speelt de komende jaren in Engeland bij Swansea City. De aanvaller komt over van Atlético Madrid. Bij de Welshe club moet de Spanjaard het aanvalsduo vormen met landgenoot Fernando Llorente.

Op de officiële clubwebsite maakte Swansea de transfer wereldkundig. De 23-jarige speler zal zijn handtekening zetten onder een contract van vier jaar. Atlético Madrid verhuurde Bastón het afgelopen seizoen aan Eibar. En daar maakte hij indruk met achttien doelpunten in 36 wedstrijden in de Primera División.

Swansea City wilde de Spanjaard graag bij de selectie hebben. De nummer twaalf van vorig seizoen had maar liefst achttien miljoen euro voor de aanvaller over. En dat betekende een nieuw clubrecord. Drie jaar geleden nam Swansea Bony voor veertien miljoen over van Vitesse. Voor Bastón, die met rugnummer tien zal spelen, kwam daar nog eens vier miljoen bij.

Bastón zou zaterdag, mits er geen problemen zijn met zijn werkvergunning, zijn debuut kunnen maken in het Premier League-duel tegen Burnley.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner