16.08.2016 11:57

Benítez over De Jong: "Moet eerst fit worden"

Rafael Benítez staat open voor een vertrek van Siem de Jong bij Newcastle United. De middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV en een aantal andere clubs. De clubleiding van Newcastle lijkt een tijdelijke overstap niet te dwarsbomen.

Benítez werd in de Engelse media gevraagd naar de sportieve toekomst van De Jong bij Newcastle. "Het hangt er vanaf", begint de Spaanse manager in The Chronicle. "Vrijdag heb ik een gesprekje met hem gehad. Maar het eerste is nu kijken of hij fit kan worden, want over zijn kwaliteiten heb ik geen twijfels."

PSV ziet in de oud-speler van Ajax een geschikte versterking voor het middenveld. De Jong kampt op dit moment nog met een hamstringblessure en werkt aan zijn fitheid. "Ik denk dat hij nog een weekje nodig heeft. Hij rent alweer, is oké, maar moet nog met het team gaan trainen", laat Benítez weten over de 27-jarige middenvelder.

"Hij is een speler die met zijn ervaring en kwaliteit verschil kan maken in sommige wedstrijden", vervolgt de oud-trainer van Liverpool en Real Madrid. "Maar hij is ook een beetje zoals sommige andere spelers. We beschikken op dit moment over heel veel spelers. Ik wil er zeker van zijn dat we er genoeg hebben, maar het moeten er niet te veel worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner