31.08.2016 19:42

Kip na twee maanden weer terug in Nederland

Tom Overtoom (l.) probeert behendig weg te draaien bij Ricardo Kip. (02-05-2016)
Tom Overtoom (l.) probeert behendig weg te draaien bij Ricardo Kip. (02-05-2016)

Ricardo Kip keert terug naar Nederland. De 24-jarige middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis voor SC Cambuur. Kip komt over van het Engelse Fleetwood Town.

SC Cambuur slaagde er eerder deze week al in om Robbert Schilder vast te leggen en heeft met Kip opnieuw een middenvelder gecontracteerd. Kip speelde tot de zomer voor Almere City FC, maar werd begin juli verkocht aan Fleetwood Town. Die club komt uit in de Engelse League One (derde niveau). Amper twee maanden later keert Kip alweer terug naar Nederland.

"Het is geen geheim dat we voorafgaand aan het seizoen met Ricardo hebben gesproken", bekent technisch directeur Henry van der Vegt op de website van Cambuur. "Helaas kwam het toen niet tot een overstap, maar het goede gevoel en contact is gebleven. Toen het duidelijk werd dat Ricardo weer beschikbaar zou komen, zijn we direct tot actie overgegaan. We verwachten dat hij met zijn creativiteit, scorend vermogen en uitstekende mentaliteit een belangrijke aanwinst zal zijn bij SC Cambuur."

Kip is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tussen 2003 en 2012 verschillende elftallen doorliep. De middenvelder maakte nooit zijn debuut bij de Amsterdammers en vertrok naar Almere City FC. Kip ontwikkelde zich vorig seizoen tot één van de revelaties van de Jupiler League. De rechtspoot was in 33 wedstrijden vijftienmaal trefzeker.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner