06.02.2017 14:15

Lacazette verlaat Lyon na het huidige seizoen

Alexandre Lacazette lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden als speler van Olympique Lyon. Het lopende seizoen is alweer het achtste voor de Franse aanvaller en dus meent hij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

In gesprek met Canal+ is de spits duidelijk over zijn toekomst. "Ik denk dat hét moment is gekomen om afscheid te nemen", vertelt de 25-jarige na het duel met Saint-Etienne (2-0 verlies). Lacazette moet Lyon ongeveer veertig miljoen gaan opleveren. "In de zomer is het tijd om een andere omgeving te ontdekken, want ik wil verder in mijn carrière. Ik blijf mijn best doen en hoop dat ik op weg naar de zomer een paar mooie opties krijg."

Elke transferperiode opnieuw wordt de tienvoudig international gelinkt aan de grootste Europese clubs. Zo toonden FC Barcelona en Paris Saint-Germain al eens hun interesse en werd een aanbieding van Arsenal geweigerd. Ondanks de interesse speelde Lacazette enkel nog maar zijn wedstrijden voor Lyon. In totaal kwam hij tot 190 wedstrijden en scoorde hij negentig treffers in de ligue 1.

Mogelijk dat Lyon met de transfer van Memphis Depay tijdens de afgelopen winterse transferperiode al heeft geanticipeerd op het vertrek van Lacazette.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner