0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stevan Jovetić 74. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Adem Ljajić 90. / Schot met rechts

90'
De tweede helft was wat aantrekkelijker dan de eerste helft. Er werd meer strijd geleverd wat de wedstrijd ook wat harder maakte. Een kwartier voor tijd kwam Inter uit het niets op een 0-1 voorsprong nadat Stevan Jovetić de bal in de verre hoek krulde. Napoli ging op zoek naar de gelijkmaker maar kwam bedrogen uit. Dries Mertens ontving vlak voor tijd zijn tweede gele kaart na een schwalbe en het werd nog erger voor de Napolitanen nadat Adem Ljajić ook nog de 0-2 maakte in de blessuretijd. Inter bekert dus verder en speelt in de halve finale tegen de winnaar tussen Lazio Roma en Juventus.
90'
90'
Doelpunt voor Inter, 0:2 door Adem Ljajić
Heerlijke steekpass van Stevan Jovetić. Adem Ljajić wordt weggestuurd en dribbelt op Pepe Reina af. De middenvelder maakt het beheerst af en schiet de bal in de verre hoek.
90'
Er komen vijf minuten aan extra tijd bij.
87'
Geel-rode kaart voor Dries Mertens (SSC Napoli)
Mertens moet inrukken! De Belg dribbelt de zestien in en gaat naar de grond wanneer Inter-verdediger Miranda in contact komt met de kleine man. De arbiter toont de tweede gele kaart en krijgt dus rood.
87'
Wissel in bij Inter -> Felipe Melo
87'
Wissel uit bij Inter -> Gary Medel
86'
Goed schot van Dries Mertens. De bal is lastig voor Handanovič en hij moet lossen, maar hij kan weer in de benen komen en redt daarna nog een keer de bal, wanneer Higuaí­n de bal binnen dreigt te tikken.
83'
Daar is Gonzalo Higuaí­n met zijn eerste kans. De voorzet komt van links en de Argentijn komt goed voor zijn man. De kopbal die hij daarna aflevert gaat echter enkele meters naast het doel.
83'
Adem Ljajić komt door aan de linkerkant. Staat dan in een moeilijke positie op de achterlijn, maar probeert in de korte hoek Pepe Reina te passeren, maar hij komt niet verder dan een schot in het zijnet.
80'
Gele kaart voor Gonzalo Higuaí­n (SSC Napoli)
Ook Higuaí­n krijgt een gele kaart. Hij maakt een overtreding en reageert dan boos richting de scheidsrechter. Die reactie wordt bestraft met geel.
79'
Gele kaart voor Dries Mertens (SSC Napoli)
Dries Mertens krijgt een gele kaart toegekend. De aanvaller zet zijn been voor Yuto Nagatomo terwijl die vaart maakt. Het komt de Belg op een gele kaart te staan.
77'
Wat kan Napoli nog doen? De wissels zijn verbruikt en de ploeg van Sarri moet nu alles op alles zetten om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.
74'
Doelpunt voor Inter, 0:1 door Stevan Jovetić
Heerlijke goal van Jovetić. De aanvaller krijgt veel ruimte om op te dribbelen en schiet de bal dan met een mooie curve in de verre hoek. Pepe Reina kan er alleen naar kijken. Tegen de verhouding in, dat wel.
73'
Inter wisselt ook voor de eerste maal. Ivan Perišić is vervangen door aanvaller Rodrigo Palacio.
73'
Wissel in bij Inter -> Rodrigo Palacio
73'
Wissel uit bij Inter -> Ivan Perišić
72'
Inmiddels in Gonzalo Higuaí­n ook binnen de lijnen gekomen. Hij heeft de onzichtbare Manolo Gabbiadini vervangen.
72'
Invaller Jorginho krijgt een schietkans. De middenvelder probeert het met links vanaf zo'n twintig meter van de goal. Via Miranda gaat de bal naast het doel.
71'
Wissel in bij SSC Napoli -> Gonzalo Higuaí­n
71'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Manolo Gabbiadini
71'
Gele kaart voor Mirko Valdifiori (SSC Napoli)
De tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Mirko Valdifiori. De middenvelder van Napoli houdt zijn tegenstander vast en haalt daarmee de snelheid uit de tegenaanval van Inter.
66'
Wissel in bij SSC Napoli -> Jorginho
66'
Wissel uit bij SSC Napoli -> David López
66'
Medel met de tweede kans voor Inter
Een hoge voorzet van de linkerkant gaat over iedereen heen. Ver achterin de zestien komt daar Gary Medel ingelopen en die neemt de bal ineens op de pantoffel. De poging was hard, maar gaat iets over het doel.
63'
Het heeft een hele poos geduurd, maar voor het eerst deze wedstrijd kunnen we dan een schot op doel van Inter noteren. Stevan Jovetić krijgt de ruimte om te schieten en laat dat niet na. Pepe Reina staat goed opgesteld en houdt de bal tegen.
59'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Verdedigende middenvelder Allan gaat naar de kant, voor hem een wat aanvallendere middenvelder: Marek Hamšík. De Slowaak wordt getrakteerd op een groot applaus van het publiek.
59'
Wissel in bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
59'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Allan
55'
Derde poging van afstand van de voet van Dries Mertens. Het is niet zijn slechtste poging, maar ook niet de beste. Samir Handanovič kan blijven staan en vangt de bal.
53'
Het stadion veert wat op. Gonzalo Higuaí­n is gaan warmlopen en daar zitten de supporters op te wachten.
52'
Nee hoor. Alex Telles neemt de vrije trap met zijn linker, maar komt niet verder dan de muur. Matige vrije trap.
51'
Jonathan Biabiany verdient een vrije trap op een mooie positie. Kan Inter dan eindelijk eens gevaarlijk worden?
49'
Mertens met een prachtige aanname, plukt eerste de bal hoog uit de lucht. Daarna krijgt hij de bal terug en wil hij de bal met de hak doorspelen, maar hij mist de bal compleet.
47'
Gele kaart voor Miranda (Inter)
Daar is het eerste geel van de wedstrijd. Miranda loopt door in de rug van Manolo Gabbiadini. De centrale verdediger van Inter krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
46'
Het balletje rolt weer. Geen wijzigingen aan beide kanten. Gonzalo Higuaí­n en Marek Hamšík blijven voorlopig nog even op de bank dus.
46'
45'
Geen hoogstaande wedstrijd tot dusver. Napoli is de betere ploeg en heeft, in vergelijking tot Inter, wel een paar kansen gekregen om op voorsprong te komen. Zo was Mertens met een schot dichtbij en kreeg José Callejón de grootste kans, maar van dichtbij wist hij Samir Handanovič niet te verslaan.
45'
45'
Manolo Gabbiadini neemt een vrije trap van grote afstand. De spits schiet de bal laag om de muur heen, maar dat is geen probleem voor Samir Handanovič.
42'
Ai, Kalidou Koulibaly mist daar de bal in eigen zestien en lijkt de bal dan te beroeren met zijn hand, maar geen strafschop voor Inter. Leek ook niet met opzet te zijn.
40'
Mertens aan de bal en trekt naar binnen. De Belg wordt omver gelopen voordat hij kan schieten, maar scheidsrechter Valeri wil van niks weten.
37'
Razendsnelle counter van Napoli. Callejón kan richting de zestien dribbelen en heeft Manolo Gabbiadini bij zich. Echter krijgt hij de bal niet bij de tweede paal waar Gabbiadini zich had opgesteld.
34'
Daar is hij dan plotseling, Manolo Gabbiadini, de bal van links wordt bijna door de spits binnengewerkt, maar hij doet dat in buitenspelpositie. Doelpunt had dus sowieso niet geteld.
32'
De spits van Napoli, Manolo Gabbiadini, heeft deze wedstrijd nog amper een bal gehad. De spits krijg veel onbruikbare ballen, maar wordt ook weinig in het spel betrokken.
30'
Half uur gespeeld in San Paolo. De thuisploeg is de betere ploeg. Het kreeg twee kansen, waaronder een grote kans voor Callejón. Inter heeft er nog weinig tegen in weten te brengen.
26'
José Callejón met de kans!
Goede actie aan de linkerkant van het veld waar de bal goed wordt teruggelegd door Ivan Strinić. Hij legt de bal ter hoogte van de strafschopstip, waar Callejón de bal met de binnenkant van de voet in probeert te schieten, maar hij stuit op de doelman.
24'
Heerlijke actie van Stevan Jovetić op de achterlijn. Met zijn hak speelt hij de bal langs zijn tegenstander, maar zijn voorzet komt dan net niet aan. Jammer, want de actie was van grote schoonheid.
20'
Het is wel duidelijk dat Marek Hamšík niet op het veld staat. De spelmaker wordt enigszins gemist. Nu moet het vooral van Dries Mertens komen, maar die heeft het vanavond ook niet niet helemaal.
17'
Jonathan Biabiany heeft al enkele malen de bal verspeeld. De snelheidsduivel van Inter passeert wel zijn mannetje, maar wil dan telkens teveel.
14'
Daar is Dries Mertens met opnieuw een poging van afstand. De kleine Belg krijgt de bal net iets buiten de zestien en Samir Handanovič moet gestrekt om de bal tegen te houden. Het is de eerste keer dat de doelman echt serieus moet optreden in deze wedstrijd.
13'
Indraaiende vrije trap van Mirko Valdifiori. De middenvelder van Napoli draait de bal in richting de zestien, maar er is geen medespeler die aan de bal kan komen.
11'
Hoogstaand is het nog niet. Het balbezit is in balans. Weinig kansen nog, al met al: een typisch Italiaanse wedstrijd.
6'
Aan de andere kant meteen een poging van afstand. Van heel ver probeert Dries Mertens Inter-goalie Samir Handanovič te verschalken, maar die let goed op en kan de bal gemakkelijk vangen.
6'
Het eerste gevaar komt van de bezoekers. Ivan Perišić komt aan de linkerkant door en geeft een lage voorzet richting het centrum, Napoli-doelman Pepe Reina let echter goed op en plukt de voorzet van de grond.
5'
Eerder dit seizoen in de Serie A stond het rond deze tijd al 1-0 voor Napoli. Toen was Gonzalo Higuaí­n al na twee minuten trefzeker. Zo'n spetterende start zit er nu nog niet in.
4'
Even wordt het spel stilgelegd in de eerste minuten van de wedstrijd. Dries Mertens zit op de grond. Hij heeft problemen met het schoeisel zo lijkt het, geen blessure gelukkig.
1'
We zijn begonnen in Italië. Napoli heeft de aftrap verricht.
1'
De gladiatoren betreden het veld van het San Paolo in Napels. Prachtig groot spanboek op de lange zijde van de tribune. Dries Mertens sluit de rij spelers. We gaan zo beginnen. Veel plezier!
Grote afwezigen vanavond in het duel in de kwartfinale van de Coppa Italia. Gonzalo Higuaí­n en Marek Hamšík krijgen bij Napoli rust. Napoli-trainer Maurizio Sarri kiest voor Dries Mertens en Manolo Gabbiadini op die posities. Daarnaast heeft Sarri nog vier wijzigingen doorgevoerd vergeleken met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Sassuolo. Kalidou Koulibaly, Ivan Strinić, David López en Mirko Valdifiori hebben een basisplaats gekregen, wat dan weer ten koste gaat van Faouzi Ghoulam, Raúl Albiol, Jorginho en Lorenzo Insigne.

Ook bij Inter flink wat wijzigingen. Roberto Mancini kiest vijf andere namen in zijn basisopstelling vergeleken met de spelers die tegen Atalanta speelden. Juan Jesus en Yuto Nagatomo spelen in de verdediging en dat gaat ten koste van Danilo D'Ambrosio en Jeison Murillo. Op het middenveld geen Fredy Guarín en Marcelo Brozović. Zij zijn vervangen door Geoffrey Kondogbia en Ivan Perišić. De laatste wijziging is er één in de voorhoede, waar Mauro Icardi op de bank begint en Jonathan Biabiany in de basis.
Op deze dinsdag in januari een heuse Italiaanse kraker op het programma. In het San Paolo stadion in Napels ontvangt de thuisploeg het Inter van coach Roberto Mancini. De winnaar van deze kwartfinale van de Coppa Italia plaatst zich voor de halve eindstrijd. AC Milan plaatste zich vorige week al voor de halve finale, US Alessandria 1912 deed dat gisteren. De winnaar van het duel Napoli – Inter treft de winnaar tussen Lazio Roma en Juventus, die het morgen tegen elkaar opnemen in de andere kwartfinale.

Beide ploegen laat ingestroomd
Napoli stroomde, net als Inter overigens, pas in de achtste finales in. De ploeg uit Napels trof daar Hellas Verona, wat zich in de voorgaande rondes had ontdaan van de kleinere ploegen uit Italië. Moeilijk had Napoli het zeker niet. In het eigen San Paolo werd het bezoekende Verona met 3-0 verslagen. Omar El Kaddouri opende de score na vier minuten spelen. Daarna was het oud-PSV speler Dries Mertens die acht minuten na de openingstreffer de score verdubbelde. José Callejón maakte een kwartier voor tijd de derde treffer van de avond.

Zoals gezegd, Inter kwam pas voor het eerst in actie in de achtste finales. Daarin nam Inter het op tegen Serie B-ploeg Cagliari, die in de ronde er voor al had gestund door Sassuolo uit te schakelen. Inter had echter weinig te duchten van de ploeg uit Cagliari. Net als Napoli won de ploeg van Mancini ook met 3-0. Rodrigo Palacio, Marcelo Brozović en Ivan Perišić waren de doelpuntenmakers in het Giuseppe Meazza.

Eerdere ontmoeting
Ook in de veertiende speelronde van de Serie A dit seizoen ontvingen de Napolitanen de bezoekers uit Milaan. Gonzalo Higuaín was toen de grote man door na twee minuten de thuisploeg op voorsprong te zetten en na 62 minuten spelen de score te verdubbelen. Tussentijds kreeg Yuto Nagatomo zijn tweede gele kaart waardoor de spanning enigszins was verdwenen. Toch kwam Inter goed terug via een doelpunt van Adam Ljajić. In de blessuretijd schoot Inter nog tweemaal tegen het houtwerk, maar het bleef bij een 2-1 overwinning voor Napoli.

Vanavond zal het weer een hele andere wedstrijd worden, zoals dat met bekerwedstrijden wel vaker het geval is. De wedstrijd van vanavond begint om 20.45 uur en de opstellingen zullen een uur van te voren bekend worden. Arbiter bij deze confrontatie is Paolo Valeri en mijn naam is Thomas Mulder. Ik breng het voetbalverslag bij u in de huiskamer. Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd.