FC Eindhoven Vrijdag, 31. Oktober 2014
20:00 uur
Jong Ajax
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony van den Hurk 6. / Schot met links  (Roald van Hout)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 22. / Schot met rechts  (Robert Murić)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Sleegers 63. / Schot met links  (Jens van Son)

90'
FC Eindhoven heeft verdiend de winst gepakt door met 2-1 te winnen van Jong Ajax. De tweede helft was absoluut in het voordeel van de thuisclub met het betere van het spel en goede kansen. In de 66e minuut maakte Feyenoord-huurling Joey Sleegers de beslissende na een goede counter.
90'
90'
Bijna 3-1 door Jason Bourdouxhe! Goed en hard schot van de middenvelder wordt uitstekend gered door Norbert Alblas (Jong Ajax).
90'
Gele kaart voor Jason Bourdouxhe (FC Eindhoven)
De net ingevallen middenvelder tikt ondeugend de bal uit de handen van Jaap Stam. Iets wat de coach van Jong Ajax allerminst kan waarderen.
90'
De minimale extra speeltijd in de tweede helft bedraagt vier minuten.
89'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Jason Bourdouxhe
89'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Joey Sleegers
87'
Jong Ajax gaat aanzetten voor een slotoffensief. De jonge Amsterdammers komen nog niet door tot het strafschopgebied van FC Eindhoven. De thuisploeg behoudt de controle en lijkt de wedstrijd over de streep te trekken.
84'
We zitten inmiddels in de slotfase van het duel in het Jan Louwers Stadion. Coaches Stam en Ulderink van Jong Ajax proberen met invallers Sam Hendriks en Danny Bakker nog wat te forceren.
82'
Wissel in bij Jong Ajax -> Sam Hendriks
82'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Robert Murić
80'
Het schot van Abdelmalek El Hasnaoui (Jong Ajax) is hard maar niet zuiver. De muur van de thuisploeg blokt zijn inzet.
79'
Een vrije trap op een mooie plaats voor Jong Ajax. De bal ligt klaar op zeventien meter voor het doel van Muyters.
78'
De storm en drang naar de 3-1 van FC Eindhoven is wat gaan liggen. Heeft Jong Ajax nog de kracht om opnieuw op gelijke hoogte te komen?
75'
Daar is weer een oud speler van Ajax binnen de lijnen. Tom Boere, spits bij FC Eindhoven, vervangt doelpuntenmaker Anthony van den Hurk.
75'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Tom Boere
75'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
73'
Weer een goede counter van FCE! Maxime Gunst bereikt de achterlijn aan de linkerkant van het veld en legt goed terug op Branco van den Boomen. De middenvelder schuift de bal vanaf rand zestien maar net naast.
69'
Wissel in bij Jong Ajax -> Danny Bakker
69'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Riechedly Bazoer
69'
Bijna is daar de 3-1! Anthony van den Hurk glijdt richting de bal maar komt net tekort op de voorzet van invaller Torino Hunte.
68'
FC Eindhoven is aan de betere hand na het doelpunt van Joey Sleegers. Jong Ajax moet even alle zeilen bijzetten zodat de achterstand niet groter wordt.
65'
Zo is er toch weer de voorsprong voor de ploeg van Jean-Paul de Jong en mag Jong Ajax zich weer proberen terug te knokken.
65'
Gele kaart voor Timothy Durwael (FC Eindhoven)
De rechtsback van FC Eindhoven gaat wat hard door op de benen van Elton Acolatse (Jong Ajax).
64'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
64'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
63'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 2:1 door Joey Sleegers
FC Eindhoven pakt weer de voorsprong na een goede counter. Aanvoerder Jens van Son legt breed op Sleegers die vervolgens onberispelijk de 2-1 maakt vanaf zestien meter. De huurling van Feyenoord maakt na bijna drie kwart wedstrijd een belangrijke goal voor de thuisploeg.
63'
Vrije trap van Leeroy Owusu op een aantrekkelijke plaats is een prooi voor Muyters.
61'
Na een uur spelen zijn de verhoudingen nog altijd gelijk. Beide ploegen krijgen kansen en de wedstrijd blijft aantrekkelijk. Tussenstand is nog steeds 1-1 door doelpunten van Anthony van den Hurk (FC Eindhoven) en Richairo Živković (Jong Ajax).
59'
Grote kans voor Fries Deschilder! De Belgische middenvelder van FC Eindhoven knalt vanaf rand zestien over het doel van Jong Ajax en gaat wat slordig om met deze mooie kans.
57'
Beide teams staan vooral verdedigend goed en laten weinig door tot nu toe.
53'
Oh oh Riechedly Bazoer! De middenvelder van Jong Ajax haalt uit vanaf de zestien maar zijn schot mist zoveel richting dat het resulteert in een ingooi voor de thuisclub.
52'
Prachtige vrije trap van Branco van den Boomen! Vanaf een meter of 25 van het doel schiet de ex-Ajacied maar net naast het doel van Alblas.
51'
Queensy Menig kapt, draait en besluit vervolgens vanaf een meter of tien uit te halen op het doel van FC Eindhoven. Het schotje van de buitenspeler van Jong Ajax is slap en wordt makkelijk gevangen door de goalie van de thuisploeg.
49'
Kans voor Joey Sleegers! Weer goed naar binnenkappen en uithalen met het rechterbeen van Sleegers. Keeper Norbert Alblas gaat goed naar de grond en klemt de bal in zijn handen.
47'
Jong Ajax krijgt het eerste kansje van de tweede helft. De voorzet van Elton Acolatse via de linkerkant van het veld wordt echter gestuit door de verdediging van FC Eindhoven.
46'
De tweede helft is ingezet door de aftrap aan de zijde van FC Eindhoven. Er hebben geen wijzigingen plaatsgevonden aan beide kanten.
46'
45'
De ruststand bij de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Jong Ajax is 1-1. De thuisploeg nam al vroeg de voorsprong door een goal van topscoorder Anthony van den Hurk. De topscoorder van de tegenstanders, Richairo Živković, maakt de aansluitingstreffer na een kwart wedstrijd. De verhoudingen tussen beide teams zijn gelijk en daarmee is de tussenstand terecht.
45'
45'
De minimale extra speeltijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
44'
Kopkans voor Van den Hurk! Na een goede corner staat de spits van FC Eindhoven klaar bij de tweede paal om de voorzet binnen te koppen. De inzet van Van den Hurk gaat echter naast het doel van keeper Alblas.
42'
Vlak voor rust kunnen we concluderen dat de verhoudingen gelijkwaardig zijn. Beide teams scoorden een maal en kregen enkele kansen via afstandsschoten.
40'
Mooie actie van Leeroy Owusu aan de linkerkant van het veld. De jonge linksback van Ajax dolt twee man van FC Eindhoven en levert een behoorlijke voorzet af die vervolgens verwerkt wordt door Chiró N'Toko.
37'
Concurrent en nummer vijf FC Emmen staat inmiddels royaal op voorsprong. Na veertien minuten stond er al 0-3 op het scorebord in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. De wedstrijd in Zuid-Limburg is eveneens om 20.00 uur begonnen.
35'
Fantastisch schot van Joey Sleegers! De linksbuiten van FC Eindhoven trekt naar binnen en haalt uit met zijn rechtervoet van flinke afstand. Het verwoestende schot van de huurling van Feyenoord wordt knap gered door Norbert Alblas.
33'
FC Eindhoven zal vandaag de drie punten moeten pakken willen ze de aansluiting vinden bij de top van de Jupiler League. Bij een overwinning komt de thuisploeg op een derde plaats boven FC Volendam. De Volendammers komen pas maandag in actie bij Jong Twente.
30'
Onoplettendheid in de verdediging van de Amsterdammers biedt Van den Hurk een levensgrote kans. De bal valt zomaar voor de voeten van de spits van Eindhoven maar Riechedly Bazoer kan net op tijd ingrijpen.
29'
Bij Jong Ajax zullen ze blij zijn dat Robert Murić weer helemaal terug is. De jonge middenvelder is een lust voor het oog en valt op met technische passeerbewegingen.
26'
De wedstrijd tussen de nummer vier en tien van de ranglijst blijft zeer gelijk opgaan. Beide teams proberen door middel van verzorgd voetbal op zoek te gaan naar de voorsprong.
24'
De gelijkmaker door Jong Ajax is absoluut terecht. De jonge Amsterdammers kwam al wat beter in de wedstrijd en maakten het doelman Muyters lastig met goede schoten op doel.
22'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:1 door Richairo Živković
De gelijkmaker van de bezoekers is er nu dan toch al. Na wat goede schoten is het nu raak door een prima schot vanaf rand zestien. De gevierde man is Richairo Živković die zijn positie als topscoorder met deze goal vergroot.
20'
Wat een vuurpijl van Elton Acolatse! De snelle buitenspeler van Jong Ajax snijdt vanaf de linkerkant naar binnen en haalt verwoestend uit. Weer staat Tom Muyters goed in de weg.
18'
Kansje voor Queensy Menig! De jonge buitenspeler van Jong Ajax probeert keeper Muyters met een lob te verschalken. De Belgische keeper blijft goed staan en kan de gemakkelijk vangen.
16'
Roald van Hout wordt in het strafschopgebied van Jong Ajax aangespeeld, wacht niet en haalt direct uit. Het schot van de rechtsbuiten van Eindhoven belandt in het zijnet.
15'
Een kwartier gespeeld in het Jan Louwers Stadion. FC Eindhoven is het beste uit de startblokken met de vroege openingsgoal van spits Anthony van den Hurk.
13'
Alle spelers van Jong Ajax zijn op eigen helft. FC Eindhoven speelt met veel vertrouwen en probeert met verzorgd voetbal op zoek te gaan naar de 2-0.
10'
Goed schot Robert Murić! Daar is dan het eerste wapenfeitje van Jong Ajax. Murić schiet vanaf een meter of twintig op het doel van FC Eindhoven. Keeper Tom Muyters verwerkt de bal goed naar de zijkant van het veld.
9'
Naast de minuut stilte speelt FC Eindhoven vandaag ook met zwarte rouwbanden in verband met het overlijden van clubicoon Frans van Tuijl. Van Tuijl was de aanvoerder van het kampioenelftal in 1957.
8'
Een goed begin van de thuisploeg dus met een paar mooie aanvallen via nieuwkomer Roald van Hout. De buitenspeler kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam.
6'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:0 door Anthony van den Hurk
Daar is al de vroege openingsgoal voor de thuisploeg. Wederom een goede voorzet van rechtsbuiten Van Hout zorgt voor een niet te missen kans van dichtbij voor Anthony van den Hurk. De topscoorder van de plaatselijke FCE blijft koel en zorgt voor de 1-0.
4'
Eerste kans voor FC Eindhoven! Na een goede voorzet aan de rechterkant van Roald van Hout schiet Jens van Son een metertje naast het doel van Jong Ajax.
3'
Uit de counter komt vervolgens weinig gevaar waarna FC Eindhoven de bal in bezit neemt.
2'
Jong Ajax heeft het initiatief in de openingsfase en mag aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd.
1'
Jong Ajax heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen!
1'
Er vindt één minuut stilte plaats voor Frans van Tuijl, een van de grootheden uit de historie van de thuisclub.
De spelers van beide teams betreden het veld van het Jan Louwers Stadion. Het clublied 'Eindhoven zal wezen, Eindhoven zal zijn' klinkt uit de speakers.
Bij Jong Ajax ontbreken onder andere aanvoerder Sheraldo Becker, Ilan Boccara en keeper Peter Leeuwenburgh met blessures. Bij de Eindhovenaren is Paul Beekmans op de weg terug na een blessure.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Jong Ajax. De wedstrijd in de twaalfde speelronde van de Jupiler League zal om 20.00 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion. De opstellingen van beide teams worden ongeveer één uur voor de aftrap bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Eindhoven
De Blauw-Witten van coach Jean-Paul de Jong doen het uitstekend in de Jupiler League. Zo werden alle thuiswedstrijden tot nu toe in winst omgezet. De Eindhovenaren staan daardoor op een verdienstelijke vierde plaats achter favorieten NEC Nijmegen, Roda JC Kerkrade en FC Volendam. De goede prestaties hebben echter nog niet geleid tot een groei in de toeschouwersaantallen. De Eindhovense achterban weet maar moeilijk de weg te vinden naar het Jan Louwers Stadion. Vanavond zal FC Eindhoven in ieder geval alles geven om opnieuw de drie punten te pakken op eigen terrein. Voor Tom Boere, Branco van den Boomen en Chiel Kramer wordt het in ieder geval een mooie avond. De drie spelers van FCE stonden eerder onder contract bij de tegenstander van vanavond.

Jong Ajax
De manschappen van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam zijn wellicht de meest wisselvallig presterende spelers van de competitie. Zo werd er vier keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. Dat betekent een tiende plaats voor de Ajacieden met een totaal van vijftien punten. Ulderink en Stam maakten al gebruik van 32 spelers waardoor er veel wisselingen binnen het team van Jong Ajax plaatsvinden. Vorige speelronde werd in de slotfase nog een voorsprong verspeeld tegen Jong PSV waardoor er na negentig minuten 1-1 op het scorebord stond. De Amsterdammers zijn dan ook naarstig op zoek naar de drie punten. De laatste overwinning buiten De Toekomst was op 16 augustus 2014 in Sittard. Het plaatselijke Fortuna werd daar verslagen met 0-2.

FC Eindhoven en Jong Ajax kwamen elkaar vorig jaar voor het eerst tegen. In Eindhoven won Jong Ajax met 1-2 en in Amsterdam wonnen de Eindhovenaren met 1-2. Wie gaat vanavond de balans doorbreken?

Veel plezier bij de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Jong Ajax!