TOP Oss Vrijdag, 4. Maart 2016
20:00 uur
Sparta Rotterdam
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Bergkamp 25. / Schot met rechts  (Paco van Moorsel)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Richard van der Venne 33. / Schot met links  (Rick Stuy van den Herik)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Verhaar 90. / Penalty

90'
Samenvatting

FC Oss kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg via Fatih Kamacı een grote kans, maar de middenvelder van Oss kreeg de bal niet onder controle, waardoor doelman Roy Kortsmit kon ingrijpen. Na het eerste kwartier nam Sparta het initiatief over, maar grote kansen bleven uit. In de slotfase bleef Sparta aanzetten en kreeg het toch nog een aantal grote kansen. Thomas Verhaar had moeten scoren, maar zijn poging werd geblokt. Invaller Sherjill MacDonald raakte bovendien de paal. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar FC Oss kwam bedrogen uit. Doelman Xavier Mous beging een overtreding op Finn Stokkers, waardoor scheidsrechter Martin Pérez de bal op de stip legde. Verhaar bleef vervolgens koel vanaf elf meter: 1-2.
90'
90'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:2 door Thomas Verhaar
Verhaar blijft koel vanaf elf meter en schiet de bal beheerst tegen de touwen. Mous zat in de goede hoek, maar kon de poging van Verhaar niet stoppen.
90'
Gele kaart voor Xavier Mous (FC Oss)
De bal gaat op de stip! Doelman Mous begaat een overtreding op invaller Stokkers en scheidsrechter Pérez legt de bal op de stip.
90'
Gele kaart voor Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam)
Dumfries gaat nog op de bon. De rechtsback werkt invaller Schet onderuit en krijgt geel.
90'
De paal! Bijna wint Sparta alsnog! Invaller MacDonald duikt plotseling op voor doelman Mous, maar schiet op de paal.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
FC Oss kan alleen nog maar verdedigen. Bergkamp lijkt te scoren, maar zijn inzet wordt van de doellijn afgehaald.
88'
Komt dat schot! Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Dijkstra terecht. De middenvelder haalt verwoestend uit, maar zijn schot wordt geblokt.
86'
Nog een paar minuten te gaan. Sparta maakt op dit moment de meeste kans op een driepunter.
85'
Nog een wissel bij FC Oss. Damiano Schet komt voor Bakx.
84'
Wissel in bij FC Oss -> Damiano Schet
84'
Wissel uit bij FC Oss -> Istvan Bakx
83'
Bergkamp! Nog een grote kans voor Sparta. Bergkamp lijkt zijn tweede van de avond te maken, maar de spits maait langs de bal. Hoe is het mogelijk?!
82'
Verhaar! Wat een grote kans! Invaller MacDonald legt de bal klaar voor Verhaar. De aanvaller haalt uit, maar ziet zijn poging geblokt worden. Dit had de 1-2 moeten zijn.
82'
Alles of niets voor Sparta. Aanvaller Sherjill MacDonald komt voor verdediger Michel Breuer.
81'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sherjill MacDonald
81'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Michel Breuer
80'
Bijna komt Oss tot een een grote kans, maar de pass van Van Eijma is onzuiver. Kans verkeken.
80'
De tijd begint te dringen voor Sparta. Komt er nog een winnaar in Oss?
78'
Deze wedstrijd kan nog alle kanten op. Beide ploegen zijn dreigend, maar echt grote kansen blijven uit.
75'
Mous gaat bijna in de fout. De doelman van Oss slaat een hoekschop vanaf de rechterkant bijna in zijn eigen doel, maar Jansen kan redding brengen op de doellijn.
75'
Ook een wissel bij FC Oss. Irvingly van Eijma komt in de plaats van Zschusschen.
75'
Wissel in bij FC Oss -> Irvingly van Eijma
75'
Wissel uit bij FC Oss -> Felitciano Zschusschen
74'
FC Oss neemt het initiatief weer over van Sparta. Maar lukt het de thuisploeg ook om te scoren?
72'
Weer Oss! Weer is het Kamacı met de kans, maar deze keer schiet de middenvelder - na een pass van Van der Venne - over het doel van Sparta.
69'
Eindelijk weer een kans in Oss. Felitciano Zschusschen krijgt een schietkans op de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging wordt geblokt.
68'
Daar is de tweede wissel bij Sparta. Finn Stokkers komt in de plaats van Brogno.
68'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
68'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
65'
De bezoekers lijken de wedstrijd weer onder controle te hebben, maar nog altijd weinig kansen voor Sparta.
62'
Sparta probeert weer iets meer initiatief te nemen. De Rotterdammers tonen strijd en passie en willen per se winnen.
60'
Gele kaart voor Rick Stuy van den Herik (FC Oss)
Stuy van den Herik trekt aan het shirt van Brogno en krijgt geel van scheidsrechter Pérez.
58'
Weer Kamacı! Dit had de 2-1 voor Oss moeten zijn. Weer duikt Kamacı op voor het doel van Sparta na een goede pass van Jansen. De aanname van Kamacı is echter niet goed genoeg, waardoor Kortsmit kan ingrijpen.
56'
FC Oss is sterk uit de kleedkamer gekomen. Sparta heeft het lastig.
54'
Dumfries moet even voor verzorging naar de kant. De rechtsback van Sparta heeft nog last van de tackle van Van der Sluys.
51'
Gele kaart voor Dean van der Sluys (FC Oss)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Dean van der Sluys schoffelt Denzel Dumfries onderuit en krijgt terecht geel van Pérez.
50'
Een vroege wissel bij Sparta. Rick van Drongelen wordt vervangen door Rick Ketting.
50'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Rick Ketting
50'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Rick van Drongelen
49'
Geen vrije trap voor Sparta! Brogno begint aan een solo, maar gaat op de rand van het strafschopgebied naar de grond. Scheidsrechter Pérez wil er wederom niets van weten.
48'
Lorenzo Piqué speelt lekker. Verhaar probeerde zojuist de verdediger van Oss te passeren, maar Piqué zet Verhaar vrij gemakkelijk van de bal.
46'
We zijn weer begonnen in Oss. De thuisploeg heeft afgetrapt.
46'
45'

Sparta Rotterdam heeft een overwicht, maar de koploper van de Jupiler League gaat rusten met 1-1 op het scorebord. Het tempo in Oss lag laag, terwijl er ook erg veel fouten werden gemaakt. De wedstrijd kwam daardoor moeizaam op gang, maar na 25 minuten spelen wist Sparta plotseling te scoren. Na een voorzet van Paco van Moorsel schoot Roland Bergkamp de bal op fraaie wijze achter FC Oss-doelman Xavier Mous. Sparta bleef vervolgens de wedstrijd controleren, maar na een grove fout van Sparta-doelman Roy Kortsmit werd het 1-1. Richard van der Venne werd gelanceerd door Rick Stuy van den Herik. Van der Venne zag Kortsmit uit zijn doel komen en besloot te schieten. De bal rolde vervolgend tergend langzaam over de doellijn: 1-1.
45'
45'
Scheidsrechter Pérez trekt er nog een minuut blessuretijd bij.
43'
Nog een paar minuten tot de theepauze. Gaat er voor de rust nog gescoord worden?
40'
Weer een afstandsschot van Sparta. Mart Dijkstra probeert deze keer het doel van Oss onder vuur te nemen, maar schiet hard voorlangs.
37'
FC Oss komt beter in de wedstrijd. De thuisploeg werd even gevaarlijk na een vrije trap van Bakx, maar Sparta kon - met moeite - de bal wegwerken.
36'
Komt dat schot! Van Moorsel probeert het vanaf een meter of dertig, maar FC Oss-doelman Xavier Mous kan makkelijk redding brengen.
35'
Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen. Kan Sparta zich herpakken?
33'
Doelpunt voor FC Oss, 1:1 door Richard van der Venne
Hoe is het mogelijk?! Sparta-doelman Kortsmit gaat gruwelijk in de fout. Stuy van den Herik lanceert Richard van der Venne op de linkerflank. Kortsmit komt zijn doel uit, maar niemand weet waarom. Van der Venne ziet Kortsmit komen en besluit om te schieten. De bal rolt tergend langzaam over de doellijn: 1-1.
31'
FC Oss heeft moeite om aanvallend een vuist te maken. Het is af en toe dreigend, maar bij de eindpass gaat het telkens mis.
28'
Na de treffer van Sparta zal FC Oss uit zijn schulp moeten kruipen en komt er wellicht nog meer ruimte voor Sparta.
25'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Roland Bergkamp
Daar is het doelpunt van Sparta. Van Moorsel geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Roland Bergkamp komt voor zijn directe tegenstander en neemt de bal op de volley. Via de onderkant van de lat gaat de bal in het doel: 0-1.
24'
Thomas Verhaar mag een vrije trap meter vanaf een meter of 23. Verhaar krult de bal over de muur, maar ook over het doel.
22'
Sparta blijft de aanval zoeken en hoopt snel op voorsprong te komen, maar Oss staat goed te verdedigen, waardoor Sparta het moeilijk heeft.
19'
Kansje voor Sparta. Een voorzet vanaf de rechterkant komt bij Loris Brogno terecht. De Belg heeft tijd en ruimte om uit te halen, maar schiet hoog over het doel van Oss.
17'
Geen strafschop! Ryan Sanusi gaat naar de grond in het strafschopgebied na een duel met Jeffrey Ket, maar scheidsrechter Pérez wuift het weg.
16'
Komt dat schot! Rick Stuy van den Herik ziet Sparta-doelman Kortsmit te ver voor zijn doel staan en schiet vanaf een meter of veertig, maar Stuy van den Herik heeft het vizier niet op scherp staan.
14'
Het tempo ligt laag en er worden veel fouten gemaakt, waardoor de amusementswaarde niet al te hoog is op dit moment.
11'
Een opmerkelijk moment op het veld. Bakx springt op de rug van Paco van Moorsel, omdat de middenvelder van Sparta plotseling stopt. Scheidsrechter Martin Pérez fluit voor een overtreding.
8'
Het spelbeeld blijft onveranderd, maar de kansen zijn voorlopig voor de thuisploeg.
5'
Fatih Kamacı! FC Oss krijgt plotseling een grote kans na een lange bal van Jansen. Kamacı daardoor komt oog in oog met doelman Roy Kortsmit, maar schiet voorlangs.
5'
Sparta heeft in de beginfase het meeste balbezit, maar de ploeg uit Rotterdam weet daar voorlopig weinig mee te doen.
2'
Daar is de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Jochem Jansen neemt de bal op de volley na een hoekschop van Istvan Bakx, maar de aanvoerder van Oss produceert een afzwaaier.
1'
We zijn begonnen in Oss. Sparta Rotterdam heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen FC Oss en Sparta Rotterdam. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Oss

FC Oss is bezig aan een matig seizoen. Vorig seizoen was de ploeg uit Oss nog actief in de play-offs om promotie/degradatie, maar op dit moment staat FC Oss voorlaatste in de Jupiler League. Tevreden zal men dus niet zijn in Oss. De laatste drie competitiewedstrijden werden verloren, terwijl FC Oss al zes competitiewedstrijden op rij niet meer wist te winnen. De laatste zege in de competitie dateert van 18 januari toen hoogvlieger VVV-Venlo met 2-1 werd verslagen. FC Oss heeft dus een overwinning nodig om de weg omhoog in te slaan.

Sparta is hard op weg naar de Eredivisie. De Rotterdammers hebben een voorsprong van negen punten op nummer twee VVV-Venlo én hebben een wedstrijd minder gespeeld. De kans lijkt dus groot dat Sparta dit seizoen kampioen wordt en volgend seizoen actief zal zijn op het hoogste niveau van Nederland. Sparta wil graag terugkeren naar de Eredivisie, want de club uit Rotterdam is inmiddels bezig aan het zesde seizoen op rij in de Jupiler League.

Recente ontmoetingen

Eerder dit seizoen wist Sparta met 3-1 te winnen van FC Oss. Loris Brogno scoorde tweemaal namens de thuisploeg. Felitciano Zschusschen deed wat terug namens FC Oss, maar tien minuten voor tijd besliste Paco van Moorsel de wedstrijd door de 3-1 tegen de touwen te schieten. Vorig seizoen eindigde het duel op Het Kasteel in een gelijkspel. Paul Gladon was tweemaal trefzeker namens Sparta, terwijl Justin Mathieu twee keer wist te scoren voor FC Oss.

De laatste keer dat FC Oss wist te winnen in Rotterdam dateert van 29 november 2002. Het werd destijds 4-2 voor de Brabanders. Danny Koevermans had Sparta al vroeg op voorsprong gezet, maar FC Oss ging rusten met een 3-1 voorsprong na twee doelpunten van Danny Guijt en een treffer van Marinus Dijkhuizen. Na rust scoorde Koevermans de 2-3, maar vlak voor tijd zette Chima Onyeike de einduitslag op het scorebord: 2-4.