20:00 uur
MVV Maastricht
6:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Paco van Moorsel 1. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Paco van Moorsel 65. / Schot met links  (Ryan Sanusi)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Paco van Moorsel 71. / Kopbal  (Thomas Verhaar)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 76. / Schot met rechts  (Thomas Verhaar)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Verhaar 79. / Schot met links  (Loris Brogno)
6 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Sanusi 90. / Schot met rechts

90'
Het eerste kwartier na de rust leverde beide ploegen weinig op, maar vervolgens moest het duel door een rookbom tijdelijk gestaakt worden. Na deze onaangekondigde pauze kwam Sparta als een speer uit de kleedkamer om het laatste halfuur van 2015 het publiek te verwennen. Dat deed de ploeg met liefst vijf doelpunten (!). Van Moorsel (tweemaal), Brogno, Verhaar en Sanusi zorgden er achtereenvolgens voor dat de score opliep tot 6-0.
90'
90'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 6:0 door Ryan Sanusi
Hij heeft zijn goaltje alsnog te pakken! Sanusi probeerde het vandaag vanuit alle hoeken en standen en schiet na het verstrijken van de blessuretijd de 6-0 en tevens het slotakkoord snoeihard met zijn rechter in de linkerhoek.
90'
Verrassend genoeg is Van Moorsel de man of the match geworden.
90'
De blessuretijd bedraagt minstens een minuut.
90'
Een corner van Sparta wordt niet best uitverdedigd door MVV en daardoor kan Sanusi het proberen vanaf zestien meter. De middenvelder schiet een metertje naast via een MVV-been.
88'
Nog twee minuten officiële speeltijd in Het Kasteel. Het moge duidelijk zijn dat Sparta het beste uit de 'rookpauze' is gekomen.
84'
Pastoor gunt Van Moorsel een publiekswissel. Voor hem komt Vissers in de ploeg.
84'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Melvin Vissers
84'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Paco van Moorsel
81'
Gele kaart voor Ryan Sanusi (Sparta Rotterdam)
Op de eigen helft maait Sanusi een tegenstander neer. Het komt de middenvelder van Sparta op een gele prent te staan.
80'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
80'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Roland Bergkamp
79'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 5:0 door Thomas Verhaar
Wat een heerlijke treffer van Verhaar! Na twee assists vindt de topscorer van Sparta het tijd worden om ook zelf een duit in het zakje te doen. Brogno speelt de spits na een loopactie vrij, waarna hij met een fraaie lob over Coppens de verre hoek weet te vinden. Het is de vijftiende goal van de rechtsbuiten dit seizoen.
77'
Wissel in bij MVV -> Emrullah Güvenç
77'
Wissel uit bij MVV -> Luca Polizzi
76'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 4:0 door Loris Brogno
Dat gezegd hebbende, staat het al 4-0. Verhaar wordt vrijgespeeld op de rechterflank en op de achterlijn dreigt de aanvaller oog-in-oog met enkele verdedigers. Op het moment suprême speelt hij af op de vrijstaande Brogno, die met rechts zijn tiende van het seizoen binnenschiet.
75'
MVV beseft dat het geen punten gaat overhouden aan deze voetbalavond en zal zich moeten beperken tot verdedigen om niet met een grote nederlaag huiswaarts te gaan.
72'
Het is voor Van Moorsel zijn achtste treffer van het seizoen. Geen slecht aantal voor een middenvelder.
71'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 3:0 door Paco van Moorsel
En daar is ook de 3-0! Wie anders dan Van Moorsel tekent ook voor deze treffer. Daarmee is de hattrick een feit voor de middenvelder die een hoekschop van Verhaar bij de eerste paal binnen knikt.
65'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:0 door Paco van Moorsel
Daar is de tweede van Van Moorsel! De bal komt op een meter of 25 voor de voeten van de middenvelder die met zijn linker verwoestend uithaalt richting de rechterhoek. De bal zeilt prachtig binnen in de kruising!
64'
Gele kaart voor Pieter Nys (MVV)
Nys probeert een counter te voorkomen, maar moet dat wel bekopen met een gele kaart.
63'
Aardige uithaal van Sanusi! De bal ligt aan de linkerkant van het strafschop als de middenvelder besluit met zijn linkerbeen uit te halen. Hoewel de bal niet ideaal lag, gaat die maar net voor de verre kruising langs!
61'
Wissel in bij MVV -> Thomas Verheydt
61'
Wissel uit bij MVV -> Santiago Palacios
60'
Daar gaan we weer! De rook is weg en we gaan weer beginnen. Welke ploeg gaat het beste om met deze onaangekondigde time-out?
60'
MVV bevindt zich weer op het veld. Het is nog wachten op Sparta.
60'
Het zicht begint te verbeteren. Hopelijk rolt de bal weer over enkele minuten.
60'
Apart... Wat één rookbom kan aanrichten. Vanaf de camerapositie kun je amper twintig meter zien.
60'
We gaan staken! Scheidsrechter Kamphuis legt de wedstrijd even stil. De reden hiervan is een fakkel die achter het doel van Sparta werd afgestoken door de MVV-supporters. Hierdoor is het veld ingepakt door een dikke laag rook.
55'
Een goede vrije bal van Sanusi gaat richting Dumfries, maar de rechtsback gaat er onder door.
51'
Stef Peeters mag de vrije trap nemen, maar schiet via de muur over het doel van Sparta. Wel een corner voor de bezoekers.
50'
Op twintig meter van het doel van Sparta versiert Palacios een vrije trap. Goede mogelijkheid voor MVV!
46'
Bijna slaat Sparta alweer toe binnen een minuut! Verhaar krijgt van dichtbij een goede kans, maar Coppens redt op de poging van de aanvaller. Vervolgens gaat Van Moorsel naar de grond in het strafschopgebied, maar Kamphuis wil niets weten van een strafschop.
46'
45'
De eerste 45 minuten leverden één treffer op en deze kwam na ruim vijftig seconden van de voet van Van Moorsel. De Sparta-middenvelder profiteerde van een fout van Moustafa. Nadien waren de kansen spaarzaam, maar met name voor de thuisploeg. Onder meer topscorer Verhaar miste in kansrijke positie. Daardoor is de ruststand 1-0.
45'
45'
De minimale blessuretijd in de eerste helft bedraagt een minuut.
42'
Verhaar is Coppens voorbij, maar schiet mis! Brogno verlengt een passje door het midden fraai met zijn hak en daardoor komt Verhaar vrij voor Coppens. De rechtsbuiten gaat goed voorbij de goalie, maar schiet vervolgens in het zijnet uit kansrijke positie. De daaropvolgende corner kan bij de tweede paal bijna worden binnengelopen, maar het blijft 1-0.
40'
De bal komt in het strafschopgebied goed voor de voeten van Bergkamp, maar hij vergeet de bal over de doellijn te drukken.
39'
Gele kaart voor Kjell Knops (MVV)
Polizzi verliest de bal op de helft van Sparta waarna de thuisploeg er snel uit kan komen. Knops probeert vervolgens Verhaar onschadelijk te maken, maar komt te laat en krijgt daarom terecht de eerste prent van de wedstrijd uit de borstzak van Kamphuis.
33'
Breuer wordt makkelijk misleidt door Luca Polizzi, maar daarna wordt de bal hoog over geschoten door de aanvaller van MVV.
32'
Overigens is Van Drongelen, die een centraal verdedigingsduo vormt met Michel Breuer (35), pas zestien jaar oud. De jeugdinternational maakt zijn basisdebuut en is de vervanger van de geblesseerde Rick Ketting.
31'
Doelpoging Palacios! De spits wordt bereikt door Martina en krijgt op twintig meter van het doel ruimte van Rick van Drongelen. Het schot van Palacios gaat goed richting de hoek, maar ontbeert kracht en daardoor kan Kortsmit redden.
27'
Aan de andere kant is Palacios Roy Kortsmit en Breuer bijna te slim af. Op het moment dat Kortsmit uit wil komen om de bal op te rapen, speelt Breuer hem onder druk van Palacios alsnog terug, Korstmit kan nog net reageren en de bal tot corner verwerken.
25'
Dat had de tweede van Van Moorsel moeten zijn! De middenvelder van Sparta kan een corner vanaf rechts op vijf meter van het doel vrij inkoppen, maar schampt de bal slechts, waardoor het leer meters naast gaat...
23'
We zijn een kwart wedstrijd onderweg in Rotterdam als Sparta met 1-0 leidt. Dat doet de ploeg door een vroege treffer van Van Moorsel. MVV biedt zeker tegenstand, maar werd nog niet gevaarlijk.
22'
Nu een uithaal van Ryan Sanusi, maar in de hoek ligt Jo Coppens om de bal tegen te houden. Sparta begint wat meer kansjes te krijgen.
20'
De gedeelde topscorer van de Jupiler League heeft zijn dag nog niet. De vrije trap is te laag en wordt door de eerste de beste MVV'er weggekopt.
20'
Denzel Dumfries versiert een vrije trap op een mooie plek voor Sparta. Aan de rechterkant van het strafschopgebied mag Verhaar daardoor gaan aanleggen.
16'
Nu wel! Het is Roland Bergkamp die kan uithalen. Thomas Verhaar krijgt de bal na een tussenkomst niet lekker mee, maar vanaf zestien meter is het vervolgens Bergkamp die het leer hoog over knalt.
15'
Zo hier en daar gaat de bal bij beide ploegen goed rond. Van kansen is na de 1-0 nog geen sprake.
9'
Corner voor MVV na een mooie combinatie. Een voorzet van Pieter Nys wordt over de achterlijn gekegeld door Michel Breuer.
7'
Ondertussen verlaat Santiago Palacios het veld. De spits van MVV is erop geattendeerd dat hij met een verkeerd shirt speelt en heeft buiten de lijnen het tricot met zijn eigen nummer aangetrokken.
7'
Het spel golft na de vroege openingstreffer op en neer. MVV heeft nog geen mogelijkheid gehad de 1-0 onschadelijk te maken.
4'
Ondertussen staat ook de nummer twee van de Jupiler League op een voorsprong. VVV-Venlo scoorde zojuist op bezoek bij FC Emmen via Ralf Seuntjens.
2'
En zo bevindt koploper Sparta zich binnen een minuut in een zetel. De sfeer op de tribunes van Het Kasteel zit er direct goed in.
1'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Paco van Moorsel
Aiaiai Hawbir Moustafa... Dat is geen lekker begin voor de verdediger van MVV. Roland Bergkamp verlengt een bal aan de rechterkant van het strafschopgebied met zijn hak, waarna Moustafa in duel met Loris Brogno denkt op te ruimen. Echter legt hij de bal voor de voeten van Van Moorsel, die dankjewel zegt en keurig binnenschiet.
1'
Alvorens de wedstrijd wordt de Bronzen Stier uitgereikt door Leo Beenhakker aan Sparta-trainer Pastoor. De oefenmeester won met zijn ploeg de tweede periode en was tevens de beste trainer van de periode.
De spelers staan op het veld. We gaan zo dadelijk beginnen!
Opstellingsbericht:
Sparta-trainer Pastoor kiest vrijdagavond uiteraard voor Thomas Verhaar in de spits. De aanvaller scoorde de laatste vijf duels zesmaal en staat inmiddels op veertien treffers. Verhaar wordt ondersteund in de voorhoede door Roland Bergkamp en de Belg Loris Brogno.

Waar Sparta gewoon zeven wissels op de bank heeft, kan MVV-trainer Ron Elsen slechts beschikken over vijf wisselkrachten door een overvolle ziekenboegg en een schorsing voor Stevens Fernandes Pereira. De oefenmeester posteert de tweelingbroers Shermar en Shermaine Martina in de basis.
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalfans,
Het weekeinde staat weer voor de deur en na een week KNVB bekervoetbal gaan we vanaf 20.00 uur vrolijk verder met de zeventiende speelronde van de Eredivisie. Tegelijkertijd trappen in de Jupiler League veertien ploegen af voor hun achttiende en tevens laatste speelronde van 2015. Koploper Sparta Rotterdam is al de Herbstmeister, maar zou graag haar voorsprong van vijf punten behouden of zelfs uitbouwen. Daarvoor moeten de Rotterdammers in het eigen Kasteel winnen van MVV.

De ploeg van trainer Alex Pastoor is de laatste vijf duels in uitstekende vorm met dertien punten uit vijf duels. De grote verdienste van de oefenmeester is dat hij aanvaller Thomas Verhaar aan het scoren heeft gekregen. Over de laatste vijf wedstrijden was de spits zesmaal trefzeker en daardoor loopt hij één op één met veertien treffers uit even zoveel duels. Op dit moment houdt alleen VVV Venlo de Kasteelclub nog enigszins in zicht met een achterstand van vijf punten. FC Volendam en Go Ahead Eagles volgen op een achttal punten.

MVV volgt op de achtste plaats met 25 punten uit zeventien wedstrijden. Vorige week won de ploeg uit Zuid-Limburg met 6-2 van laagvlieger RKC Waalwijk en dat zal voor vertrouwen hebben gezorgd. Het elftal van trainer Ron Elsen zal ongetwijfeld de winterstop in willen gaan in het linkerrijtje en zal daarvoor een resultaat moeten zien te behalen, aangezien FC Dordrecht, Helmond Sport en FC Den Bosch het elftal binnen handbereik hebben. Anderzijds kan MVV nummer zeven VVV Venlo, dat enkel nog inhalen voor de winterstop.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis en zal aanvangen om 20.00 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.