ADO Den Haag
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Género Zeefuik 38. / Kopbal  (Andraž Kirm)
2 : 0 Torinfos in de Ticker David Texeira 42. / Kopbal  (Andraž Kirm)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Jansen 75. / Schot met rechts  (Tjaronn Chery)

90'
Samenvatting

FC Groningen heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag. De Groningers waren in de eerste helft heer en meester. In de tweede helft kreeg de thuisploeg steeds meer problemen. Vooral na de rode kaart van Virgil van Dijk kreeg Groningen het lastig. Een kwartier voor tijd schoot Kevin Jansen de 2-1 tegen de touwen waardoor ADO er weer in begon te geloven. Vlak voor tijd ontving diezelfde Jansen echter zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. ADO Den Haag lijkt door deze nederlaag niet langer aanspraak te kunnen maken op Europees voetbal.
90'
90'
ADO krijgt nog een kleine mogelijkheid, het schot van Poepon gaat echter naast.
90'
ADO heeft nog één minuut! Het is nu of nooit voor de Hagenaars.
90'
De scheidsrechter telt er nog vier minuten bij.
88'
Na de rode kaart van Kevin Jansen lijkt de wedstrijd gespeeld. Dit mag FC Groningen niet meer weggeven.
86'
Geel-rode kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Jansen krijgt zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding. Het is weer tien tegen tien.
85'
Groningen duikt weer eens op bij het doel van ADO. Alexander Christovao is twee tegenstanders te slim af bij de hoekvlag, zijn voorzet is echter matig.
85'
FC Groningen heeft voor de laaste keer gewisseld. ADO heeft nog ruim vijf minuten om een gelijkspel af te dwingen.
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Maikel Kieftenbeld
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> David Texeira
80'
Dico Koppers wordt sinds de rode kaart van Virgil van Dijk uitgefloten. De linksback is de dupe van de beslissing van de scheidsrechter.
79'
Dion Malone probeert het van grote afstand, maar zijn schot gaat naast het doel van doelman Bizot.
77'
Gele kaart voor Charlton Vicento (ADO Den Haag)
Vicento krijgt geel voor een overtreding, ook Vicento heeft al een aantal overtredingen begaan.
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Christovao
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Género Zeefuik
75'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Kevin Jansen
Het Haags kwartiertje is nog maar net onderweg of het staat al 2-1! Vicento zet de aanval op, hij speelt de bal naar Chery. Laatstgenoemde ziet Kevin Jansen op de rand van de zestien staan. Jansen schiet de bal geplaatst in de linkerbovenhoek.
75'
ADO heeft nog een kwartier om het Groningen moeilijk te maken. Haags kwartiertje!
74'
Oef! Jansen krijgt op gelukkige wijze de bal voor het intikken, maar mist de bal volledig! Dit had de 2-1 moeten zijn.
71'
Groningen is weer gevaarlijk. Kirm geeft de bal voor vanaf de linkerflank, ADO verwerkt de bal tot hoekschop.
67'
Het is weer spannend in Groningen. ADO speelt met een man meer en heeft nog een kleine 25 minuten om wat van deze wedstrijd te maken.
66'
Kevin Jansen neemt de vrije trap na de overtreding op Dico Koppers. Hij schiet de bal echter te wild in, geen treffer.
65'
Wissel in bij FC Groningen -> Timo Letschert
65'
Wissel uit bij FC Groningen -> Paco van Moorsel
64'
Rode kaart voor Virgil van Dijk (FC Groningen)
Van Dijk moet er met rood vanaf. Hij zet een sliding in, maar is te laat en begaat een overtreding op Dico Koppers.
61'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Santi Kolk
61'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Aaron Meijers
60'
Overigens is Rasmus Lindgren volgende week geschorst. Doordat hij vandaag een gele kaart pakte mist hij het duel met PSV.
58'
Ein-de-lijk! Een kans voor ADO Den Haag. Vicento staat oog in oog met doelman Bizot, maar is niet zelfzuchtig. Hij probeert Poepon te bereiken, zonder succes. Vicento had zelf moeten schieten!
57'
Gele kaart voor Rasmus Lindgren (FC Groningen)
Lindgren krijgt geel na een overtreding op Omeruo. De scheidsrechter geeft aan dat het een optelsom is na een aantal voorgaande overtredingen.
56'
ADO Den Haag heeft al sinds de zesde minuut geen uitgespeelde kans meer gecreëerd. Als dit zo door gaat kan Bizot alvast gaan douchen.
54'
Gele kaart voor Dico Koppers (ADO Den Haag)
Koppers begaat een overtreding op Texeira en krijgt geel.
51'
Beide teams beginnen slordig aan de tweede helft. ADO Den Haag moet snel scoren wil het nog wat van deze wedstrijd maken.
47'
We zijn weer van start gegaan in Groningen. ADO Den Haag heeft gewisseld. Mike van Duinen is met een hamstringblessure achtergebleven in de kleedkamer. Vicento is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Charlton Vicento
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike van Duinen
46'
45'

FC Groningen zit duidelijk beter in de wedstrijd. ADO Den Haag heeft één grote kans gecreëerd, maar wist deze niet te benutten. De Groningers zijn beter en staan dan ook terecht met 2-0 voor. Andraž Kirm valt op met twee assists. Het kopdoelpunt van Teixeira was ook fraai.
45'
45'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Jansen gaat over de schreef en ontsnapt niet aan de gele kaart.
45'
Andraž Kirm heeft met twee voorzetten vanaf de rechterflank een groot aandeel in de voorsprong van FC Groningen. Het is bijna rust in Groningen.
42'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:0 door David Texeira
FC Groningen neemt een snelle vrije trap. Kirm kan wederom de bal voorzetten vanaf de rechterflank. Texeira kopt de bal op fraaie wijze achter doelman Coutinho.
38'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Género Zeefuik
Kirm heeft alle tijd en ruimte om de bal vanaf de rechterflank voor te geven. Zeefuik kopt de voorzet van Kirm binnen, de verdediging van ADO is nergens te bekennen.
36'
Ook FC Groningen weet op dit moment geen kansen meer te creëren, nog tien minuten tot de rust.
31'
Het is duidelijk dat er momenteel maar één team aanspraak maakt op een voorsprong. Groningen heeft het meeste balbezit en de meeste kansen.
30'
Weer een mogelijkheid voor Groningen. Omeruo gaat in de fout, Zeefuik pakt hem de bal af. De spits kan vervolgen schieten, maar doet dit voorlangs.
27'
Kirm speelt de bal op Virgil van Dijk. De centrale verdediger is vrijgekomen, maar schiet de bal huizenhoog over!
27'
FC Groningen krijgt een vrije trap, net buiten de zestien vlakbij de achterlijn. Kan Groningen hiervan profiteren?!
26'
De Groningers missen vandaag overigens wel hun topscorer, Michal de Leeuw (9 treffers) is er niet bij.
23'
Leandro Bacuna is de man in vorm bij Groningen. De middenvelder scoorde al drie wedstrijden op rij.
20'
Texeira! Wat een kans. Andraž Kirm geeft David Texeira dé mogelijkheid op de 1-0. Texeira probeert de bal in de verre hoek te schieten, maar doelman Coutinho weet redding te brengen.
16'
FC Groningen zet aan, wederom is het Bacuna die het probeert. Deze keer schiet de middenvelder de bal hoog over. Groningen lijkt beter aan de wedstrijd te zijn begonnen.
14'
Kansje voor Groningen! Bacuna krijgt de bal op ongeveer 24 meter van het doel. De middenvelder besluit om te schieten. Teixeira en Zeefuik kunnen de bal niet van richting veranderen waardoor het schot naast het doel verdwijnt.
13'
ADO Den Haag won voor het laatst in Groningen in 2006, destijds werd het 2-5. In totaal wonnen de Hagenaars slechts vier keer in het Hoge Noorden.
9'
Ook Maurice Steijn is er vandaag niet bij. De trainer van ADO Den Haag werd vorige week naar de tribune gestuurd en mag vandaag zijn team niet coachen.
6'
Prima bal van Rydell Poepon op Mike van Duinen, Van Duinen krijgt een goede mogelijkheid om de 0-1 te maken. De spits moet schieten vanuit een moeilijke hoek waardoor doelman Bizot redding kan brengen.
6'
Na de overtreding op Burnet mag Kirm een vrije trap nemen. De linksbuiten schiet de bal over de muur, maar ook over het doel.
5'
Gele kaart voor Kenneth Omeruo (ADO Den Haag)
Omeruo begaat een overtreding op Burnet. De linksback van Groningen kwam in gevaarlijke positie waardoor Omeruo moest ingrijpen.
4'
Danny Holla doet vandaag niet mee, de middenvelder van ADO is geschorst en mist het duel met zijn oude club.
2'
Eerste mogelijkheid is voor FC Groningen. Kirm geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Texeira kan koppen, maar weet het doel niet te vinden.
1'
FC Groningen heeft afgetrapt in de Euroborg.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Groningen tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

FC Groningen en ADO Den Haag zijn nog altijd in de race voor Europees voetbal. De Groningers bivakkeren momenteel op de achtste plaats terwijl ADO op plek tien staat. ADO stond lange tijd hoog in de ranglijst, maar sinds het vertrek van Jens Toornstra vallen de resultaten tegen. FC Groningen heeft drie wedstrijden op rij gewonnen. Heracles Almelo, sc Heerenveen en Willem II verloren van de Groningers. ADO Den Haag daarentegen heeft vier wedstrijden op rij verloren. De Hagenaars verloren van FC Twente, FC Utrecht, RKC Waalwijk en Vitesse.

FC Groningen en ADO Den Haag troffen elkaar dit jaar al twee keer. In Den Haag wonnen de Groningers met 1-0. Tim Sparv maakte het winnende doelpunt. Ook in de KNVB beker stonden ze tegenover elkaar, dit duel werd afgewerkt in Groningen. Ook dit duel won FC Groningen met 1-0, Michael de Leeuw scoorde destijds het enige doelpunt. Vorig jaar werd het 4-2 in Groningen. Tim Matavz was met een hattrick en een assist de grote man bij FC Groningen. Lex Immers en Mike van Duinen waren trefzeker voor de Hagenaars.

FC Groningen speelde lange tijd een verloren seizoen. De Groningers stonden laag op de ranglijst en kregen veel kritiek te verduren. Trainer Robert Maaskant besloot daarom om na het seizoen FC Groningen te verlaten, sindsdien gaat het steeds beter met de Groningers. FC Groningen maakt een reële kans op de play-offs voor Europees voetbal. Ze moeten er echter wel voor zorgen dat ze winnen van ADO Den Haag, anders komen de Hagenaars op gelijke hoogte.