1 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffrey Leiwakabessy 9. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 74. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bojan 82. / Schot met rechts  (Thulani Serero)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 88. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft Wat een mirakel in Amsterdam! NEC ontsnapt in de slotfase aan degradatie. Jahanbakhsh voorkwam met twee doelpunten dat NEC rechtstreeks naar de Jupiler League gaat.
90'
90'
Siem de Jong bijna met zijn hak! De middenvelder annex aanvaller probeert het met een hoogstandje, maar de bal gaat hoog over.
90'
Nog drie minuten extra tijd komt er bij.
88'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Alireza Jahanbakhsh
Het is ongelooflijk wat hier gebeurd! NEC scoort! Jahanbakhsh lijkt te voorkomen dat NEC naar de Jupiler League degradeert. Hij schiet de bal langs Vermeer heen.
83'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Bojan
Daar is toch de 2-1 voor Ajax! Bojan schiet van dichtbij raak na een schitterende steekpass van Thulani Serero. NEC weer virtueel gedegradeerd.
81'
Siem de Jong mag na maanden buitenspel te hebben gestaan nog tien minuten spelen.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Siem de Jong
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
79'
NEC dicht bij 1-2! NEC had hier hele goede zaken kunnen doen. Invaller Christoph Hemlein volleert een voorzet van Leiwakabessy een paar meter over.
75'
Wissel in bij AFC Ajax -> Joël Veltman
75'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Mike van der Hoorn
74'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Alireza Jahanbakhsh
Daar is die! Misschien wel het belangrijkste doelpunt voor NEC dit seizoen. Invaller Jahanbakhsh onderschept en haalt van ver uit en schiet langs doelman Kenneth Vermeer. Wat een belangrijk doelpunt!
69'
NEC-trainer Anton Janssen wisselt al voor de tweede keer. Na Alireza Jahanbahksh komt nu Christoph Hemlein het veld in.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
65'
Bijna Serero! Thulani Serero komt goed mee oplopen en kan de bal net niet langs doelman Johnsson tikken. De goalie kan de bal in twee instanties vastpakken.
60'
NEC krijgt af en toe ruimte om te counteren, maar de bezoekers spelen het slecht uit. Nu komt een voorzet voor de voeten van Van Rhijn, die de bal nonchalant naast het doel van Vermeer schiet.
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
53'
Jakob Jantscher had moeten scoren, maar hij wordt alsnog teruggefloten voor buitenspel.
52'
NEC drukt wat meer naar voren, maar moet nog wachten op een echte kans.
46'
NEC zal moéten scoren om niet rechtstreeks te degraderen. Voorlopig hebben de Nijmegenaren nog geen één keer Ajax-doelman Kenneth Vermeer het lastig weten te maken.
46'
45'
Ajax staat na 45 minuten gelukkig met 1-0 voor. Een eigen doelpunt van Jeffrey Leiwakabessy zorgt ervoor dat NEC nu virtueel laatste staat, aangezien Roda op voorsprong staat. Afgezien van dat doelpunt is er nog weinig gebeurd in Amsterdam.
45'
45'
Eindelijk weer een kans voor Ajax. Ricardo van Rhijn haalt met links uit en schiet maar net naast.
35'
Een vrije trap van Kolbeinn Sightórsson wordt makkelijk gepakt door Johnsson.
30'
Een schitterende actie van Bojan! De Spanjaard geeft een panna en geeft daarna strak voor, maar een NEC-verdediger kan weghalen.
25'
Ricardo Kishna geeft wederom een goede voorzet, maar dit keer is doelman Kalle Johnsson alert en kan de bal oppikken.
21'
NEC heeft nog geen antwoord op het aanvallende spel van Ajax. De Amsterdammers hebben veelvuldig balbezit, maar creëren nog niet heel veel kansen.
20'
Slecht nieuws uit Deventer voor NEC. Roda is op voorsprong gekomen door Davy de Beule. Dat betekent dat NEC nu moet scoren om niet rechtstreeks te degraderen.
13'
Op de lat! Bojan Krkic raakt de lat na een goede inzet. NEC ontsnapt aan een vroege 2-0 achterstand.
9'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Jeffrey Leiwakabessy (eigen doelpunt)
Ajax komt gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Ricardo Kishna wordt in eigen doel verwerkt door Jeffrey Leiwakabessy. NEC gaat nog tachtig lastige minuten krijgen als het zo doorgaat.
1'
Goedenavond! Welkom bij de wedstrijd tussen AFC Ajax en NEC Nijmegen. De Amsterdammers hebben het kampioenschap al binnen, maar tegenstander NEC heeft in deze laatste speelronde nog zeker één puntje nodig om niet rechtstreeks te degraderen. De wedstrijd zal om 18.45 uur beginnen en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Mijn naam is Rijcko Treep en ik doe u live verslag van deze wedstrijd.

Wanneer NEC vandaag niet weet te winnen, is het afhankelijk van de uitslag van Roda JC Kerkrade. De Limburgers, die momenteel op de laatste plaats staan, kunnen bij een overwinning op en bij Go Ahead Eagles afstand nemen van die laatste plek. Dat zou betekenen dat NEC op doelsaldo rechtstreeks naar de Jupiler League degradeert.

Roda blijft dus alleen in leven bij een overwinning in Deventer en bij een verlies van NEC tegen Ajax. Voor NEC is het op een papier een lastige kluif om in Amsterdam minstens een punt te pakken. In de hele geschiedenis hebben de Nijmegenaren niet één keer een duel in Amsterdam gewonnen. Van de 37 keer speelde NEC vier keer gelijk en verloor het de overige 33 keer. NEC zal dus met weinig vertrouwen naar de Amsterdam ArenA gaan.

De ploeg van trainer Anton Jansen mag stiekem hopen dat Ajax niet op volle oorlogssterkte zal spelen. De Amsterdammers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo en stelden zo het 33e landskampioenschap veilig. Ajax speelt daardoor nergens meer voor, allicht voor het publiek dat nog één keer wil genieten van de landskampioen.