20:45 uur
FC Groningen
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 3. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 17. / Schot met rechts  (Steven Berghuis)

90'
89'
Er komen twee minuten blessuretijd bij, maar dit zal niet genoeg zijn voor FC Groningen. De ploeg is al negentig minuten lang bezig met het zoeken naar een gaatje, maar vond dit slechts één keer. De Leeuw raakte toen van dichtbij de paal.
85'
Valt daar zomaar bijna de aansluitingstreffer! AZ treedt niet handelend op bij een voorzet van Kostic en daardoor kan Kieftenbeld schieten. Hij aarzelt niet, maar raakt een verdediger. Daardoor stuitert de bal tergend langzaam richting de lange hoek, maar het blijft 2-0.
81'
Heel veel is er nog niet te zien van de aanvallende intenties van FC Groningen. Bij een gebrek aan creativiteit is de aanvoer naar de voorste linie niet goed genoeg.
77'
FC Groningen gaat aanvallender voetballen. Género Zeefuik komt in het veld en hij vervangt middenvelder Tom Hiariej. Bij AZ gaat Berghuis naar de kant. Hij wordt vervangen door Jóhann Guðmundsson.
76'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Jóhann Guðmundsson
76'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Género Zeefuik
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tom Hiariej
73'
Met nog een kwartier te gaan in deze wedstrijd lijkt het een logische conclusie dat AZ er met de drie punten vandoor gaat. FC Groningen is aanvallend niet sterk genoeg om het AZ nog heel erg lastig te maken in de resterende tijd.
69'
Eindelijk weer een kansje in Alkmaar, waar de wedstrijd ietwat saai begint te worden. Misschien zijn we wel teveel verwend in de eerste helft. Jeffrey Gouweleeuw produceert een zwak kopballetje uit een voorzet vanaf rechts.
66'
De spelers van FC Groningen moeten zo langzamerhand gek worden vanwege al dat balverlies op de helft van de tegenstander. Het is soms schrijnend om te zien.
63'
Wederom wat pogingen van afstand, twee stuks van Van Nieff, maar beide inzetten vliegen hoog over het doel van AZ. De ploeg domineert minder dan in de eerste helft, maar het geeft ook geen grote kansen weg.
59'
Heel doortastend is FC Groningen nog niet in de aanval. Het komt tot schoten vanuit de tweede lijn, maar daar ligt Esteban niet wakker van.
56'
Lekker dat het spel nu op en neer golft. Een dominerend AZ is leuk voor de fans van de Alkmaarse club, maar een strijd tussen twee elftallen is leuk voor de neutrale toeschouwer.
53'
Maar nu is het AZ weer! Berghuis op rechts en dat betekent automatisch gevaar in deze wedstrijd. Hij schiet verdekt richting de lange hoek, maar Bizot krijgt nog een handje tegen de bal. Heel goed verwerkt de goalie de bal niet, waardoor het alsnog een doelpunt lijkt te worden. De bal stuitert echter voorlangs.
52'
Daarna weer een prima kans hoor! FC Groningen weet zich beter te handhaven in de tweede helft. Een corner wordt afgeslagen, maar Maikel Kieftenbeld kan wel uithalen. Hij probeert het laag in de rechterhoek en Esteban staan aan de grond genageld. Een gelukje voor hem: De bal rolt langs de paal.
51'
Goede kans voor FC Groningen! Filip Kostić speelt Reijnen uit en mag door aan de linkerkant. Hij kan voorzetten, maar kiest voor een hard schot in de korte hoek. Esteban staat daar echter al klaar en weet de bal te keren.
50'
Ortiz moet van de scheidsrechter even naar de kant, want blijkbaar heeft hij zijn wenkbrauw opengescheurd. Een elleboog of een ongeluk? Dat is niet te zeggen, maar de wond is niet makkelijk te dichten. Ortiz staat nu toch al ruim twee minuten aan de kant.
47'
Het aantal wissels na de rust wijst aan dat trainer Erwin van de Looi allesbehalve tevreden is met zijn ploeg uit de eerste helft. Burnet en Van Nieff komen in het veld voor Magnasco en Adorjan.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Krisztián Adorján
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Stéfano Magnasco
46'
45'
Een vliegende start levert AZ een 2-0 voorsprong op tegen FC Groningen. Al in de derde minuut ramde Gudelj een afgeslagen vrije trap tegen de touwen en dit herhaalde hij een kwartier later weer. Ditmaal schoot hij een voorzet van Berghuis achter Bizot. FC Groningen kon er niet veel tegenover zetten. Alleen De Leeuw werd gevaarlijk, maar zijn inzet in de rechterhoek eindigde tegen de paal.
45'
43'
Nu blijft het natuurlijk de vraag of AZ nou zo sterk gestart is, of FC Groningen juist zwak. De ploeg komt iets beter in de wedstrijd, maar kan het Esteban en de verdediging van AZ nou niet bepaald heel lastig maken.
40'
Toch een lange blessurebehandeling hoor. En omdat tweede doelman Luciano ook al geblesseerd is heeft FC Groningen alleen de onervaren doelman Stefan van der Lei op de bank zitten.
39'
Corner AZ levert geen gevaar op voor FC Groningen, maar wel voor Bizot. De goalie van de uitploeg komt hard in aanraking met Eric Botteghin en blijft geblesseerd op de grond liggen.
37'
FC Groningen lijkt de bal nu iets beter in de ploeg te houden, maar als er dan alsnog gekozen wordt voor de lange bal is het balbezit al snel alleen een illusie. AZ duidelijk de bovenliggende partij in eigen huis.
34'
Wat zijn de problemen van FC Groningen? De lopende spelers bij AZ en het wegwerken van de bal. AZ zit er zo goed op dat elke weggewerkte bal meteen weer voor de thuisploeg is.
31'
Klein kansje voor FC Groningen, waar Krisztián Adorján met een voorzet gevaar wil stichten. Hij raakt echter de rug van een speler van AZ en daardoor zeilt de bal richting doel. Esteban let echter op en weet zijn doel voorlopig schoon te houden.
29'
FC Groningen nu onder zware druk! Johansson mag eerst aannemen, draaien en schieten, maar Johan Kappelhof weet die inzet nog te keren. De rebound is er echter ook nog en Celso Ortíz haalt snoeihard uit. Bizot kan ternauwernood keren.
27'
FC Groningen lijkt een beetje in paniek geraakt door deze openingsfase. Het valt nu soms met man en macht aan, maar laat daardoor veel ruimte op de flanken open. Ideaal voor spelers als Beerens en Berghuis en bloedlink voor de uitploeg.
24'
Tja, AZ speelt ook gewoon heel erg goed. Berghuis en Johannsson vormen opnieuw een goed koppel. De eerstgenoemde kaatst met de laatstgenoemde en Berghuis haalt vervolgens hard uit met links. Bizot kan het rollertje echter simpel oppakken.
23'
Daar is alweer bijna de 3-0! Johannsson legt de bal hard voor op Berghuis, die vlak voor Bizot de bal echter volledig mist. Raakt hij de bal dan is het negentig procent kans op een doelpunt. Nu blijft het echter bij 2-0.
22'
Het is trouwens een erg knappe goal van Gudelj hoor. Een harde voorzet in één keer op de pantoffel nemen en al vallend de goede hoek uitzoeken. Het zijn niet veel spelers gegeven om dat te kunnen uitvoeren.
20'
Michael de Leeuw treft de paal! Wat een heerlijke openingsfase bij de wedstrijd AZ - FC Groningen. De uitploeg is er ditmaal snel uit en De Leeuw krijgt een vrije schietkans. Hij wil de bal rustig in de korte hoek tikken, maar schiet dus op de paal.
17'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:0 door Nemanja Gudelj
En daar staat het al 2-0! Weer is Gudelj de gevierde man. Hij verwerkt een voorzet van Berghuis tot een doelpunt met een halve omhaal. Bizot kansloos en AZ lijkt de wedstrijd vroegtijdig te willen beslissen.
15'
De thuisploeg opent deze wedstrijd fris en fruitig. FC Groningen komt er niet aan te pas en de 1-0 voorsprong is dan ook meer dan terecht.
13'
AZ speelt dit seizoen sterk in eigen huis. Het haalde al twintig punten in Alkmaar. Daar buiten pakte de ploeg slechts zeven punten.
10'
Tjonge, zowaar een kans voor Etiënne Reijnen. De verdediger komt mee op, wordt aangespeeld in de zestien, maar stuit op de benen van Marco Bizot.
9'
Is FC Groningen niet scherp begonnen aan de wedstrijd? Dit zou heel goed kunnen, want de ploeg mist wedstrijdritme. In de vorige speelronde werd de wedstrijd FC Groningen - FC Twente afgelast omdat de grasmat niet goed genoeg was vanwege de sneeuw.
6'
Nou, een prettige start voor de thuisploeg, die al na drie minuten op voorsprong komt.
3'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:0 door Nemanja Gudelj
Zo, wat een snelle treffer! Steven Berghuis gooit een vrije trap richting de tweede paal en de verdediging van FC Groningen werkt de bal niet goed weg. Het leer stuitert in de zestien en dat vindt Nemanja Gudelj wel prettig. Hij pantoffelt de bal hard richting de linkerhoek en scoort: 1-0.
1'
AZ heeft de wedstrijd aan de gang gebracht. Komt er een winnaar uit deze wedstrijd of delen AZ en FC Groningen de punten?
1'
AZ en FC Groningen sluiten de zaterdagavond in de Eredivisie af. Een wedstrijd tussen de nummer zeven en acht in de Eredivisie. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

AZ presteert dit seizoen allesbehalve optimaal. Met 27 punten uit 20 wedstrijden heeft de ploeg al een dikke achterstand op koploper Ajax. De Alkmaarders zitten echter nog wel in de KNVB Beker en de Europa League, wat wel weer een goed gevoel moet geven. De komst van Simon Poulsen is met al die wedstrijden geen overbodige luxe. AZ haalde de verdediger na een Italiaans avontuur terug naar Nederland. Daarnaast onderging de ploeg geen drastische veranderingen door de winterse transfermarkt.

FC Groningen kent personele problemen voor dit duel. Zo is Hans Hateboer geschorst en kunnen Nick van der Velden, Nick Bakker, Henk Bos en Luciano niet meedoen vanwege blessures. Toch heeft de ploeg uit Groningen een brede selectie en is het wegvallen van spelers niet beslissend. Daar ligt ook de sterkte van FC Groningen, die in tegenstelling tot AZ alleen nog voor de Eredivisie kunnen gaan. Als de punten blijven komen is Europees voetbal aan het einde van het seizoen een realistisch beeld.