1 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 41. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mark Uth 54. / Kopbal  (Mikhail Rosheuvel)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Damiano Schet 67. / dir. vrije trap

90'
Heracles Almelo heeft belangrijke punten gepakt om komt op gelijke hoogte met RKC Waalwijk. De tweede helft was een wereld van verschil vergeleken met de eerste 45 minuten. Maar de thuisploeg wist de voorsprong toch nog over de streep te trekken. Nadat Uth de Almeloërs op een 2-0 voorsprong kopte, bracht Schet RKC weer helemaal terug in de wedstrijd met een vrije trap. Na de aansluitingstreffer waren er echter geen grote kansen meer te noteren, waardoor Heracles met de drie punten van het veld stapt.
90'
90'
Remko Pasveer moet nog in actie komen. De ingevallen Beauguel komt door aan de rechterkant van het strafschopgebied en geeft de bal voor richting Braber. Pasveer kan de bal nog net wegtikken voor Braber bij de bal kan komen.
90'
Heracles trekt zich in de slotfase van de wedstrijd massaal terug achter de bal. De Almeloërs moeten nog drie minuten zien te overleven in de blessuretijd.
88'
Voor Koeman zit het werk erop, hij heeft zijn drie wissels gebruikt. De elf spelers op het veld zullen het nu moeten gaan doen. RKC heeft nog enkele minuten om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.
87'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
87'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
84'
Ook aan de kant van Heracles een debutant. Spits Berry Powel mag doelpuntenmaker Uth aflossen.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Berry Powel
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark Uth
82'
De ingevallen Tanane vervolgt de goede tweede helft van Rosheuvel. Vanaf de rechterkant van het veld komt hij naar binnen om de bal op zijn Robben's in het doel te werken. Zijn schot mist alleen net de precisie en vliegt naast het doel.
81'
Met de ene Kenny voor de andere Kenny gaat Erwin Koeman alles of niets spelen. De oefenmeester van RKC haalt een verdediger van het veld en zet er een op de aanvallen gerichte speler voor terug.
81'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
80'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Van Hoevelen
78'
Het Polmanstadion haalt opgelucht adem. Imad Najah mag vrijuit richting de zestienmeterlijn op de helft van Heracles lopen met de bal aan zijn voeten. Zijn verwoestende schot gaat net over de lat.
77'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
77'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
75'
Mocht Heracles de voorsprong deze wedstrijd over de streep weten te trekken dan doet het team van De Jonge erg goede zaken. Met drie punten erbij komt Heracles dan op gelijke hoogte met RKC.
72'
Mark Uth laat voor het eerst deze wedstrijd wat van zijn klasse zien. De spits van Heracles kapt buiten het strafschopgebied knap weg bij zijn tegenstander en schiet vervolgens snoeihard langs de verkeerde kant van de paal.
70'
Een opmerkelijke wissel aan de kant van Heracles Almelo. Na de rust kwam Rosheuvel keer op keer langs zijn directe concurrent Amieux. Toch wordt hij vervangen door Jan de Jonge.
69'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
69'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
67'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:1 door Damiano Schet
Schet maakt de aansluitingstreffer voor RKC. Op de rand van het strafschopgebied mag hij aanleggen voor een vrije trap. Zijn bal wordt aangeraakt door de Almelose muur en verdwijnt in het doel.
64'
Daar is dan het debuut van Daniël de Ridder voor RKC Waalwijk. De nieuwbakken aanvaller van de Waalwijkers heeft nog een half uur om iets te forceren tegen Heracles.
63'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Daniël De Ridder
63'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
60'
Rosheuvel heeft de smaak te pakken na zijn beslissende voorzet op Uth. De rechter vleugelaanvaller dribbelt langs zijn directe tegenstander en geeft de bal opnieuw voor richting het strafschopgebied. Zijn bal komt alleen niet uit bij een teamgenoot.
58'
Ondanks dat Heracles verre van groots speelt komt het team van Jan de Jonge toch op een comfortabele voorsprong. RKC zal alle zeilen moeten bijzetten om nog punten in de wacht te slepen.
55'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Mark Uth
Rosheuvel met een passeeractie aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet komt op maat aan bij Uth, die de bal vrijuit kan binnenkoppen achter Arjan van Dijk.
53'
Het eerste schot na rust komt op naam van Daan Rienstra. De Almelose middenvelder krijgt de ruimte om de speelhelft van RKC op te dribbelen en uiteindelijk uit te halen op het doel van Arjan van Dijk. De doelman kan zijn schot eenvoudig onderscheppen.
52'
Tot kansen leidt het spel van beide teams nog niet. Dat RKC en Heracles echter fel op de tegenstander zitten bij balverlies is al een verademing na het eerste bedrijf. De wedstrijd blijft echter rommelig en zowel Heracles als RKC leiden veel balverlies.
49'
Daarnaast blijft Heracles gewoon voetballen en zakt het niet achteruit met de 1-0 voorsprong op zak. De tweede helft kan op deze manier alleen maar beter worden dan de eerste 45 minuten.
47'
Het begin van RKC Waalwijk ziet er beter uit dan het spel in de eerste helft. De Waalwijkers richten hun pijlen weer naar voren. Weten de bal langer in de ploeg te houden en zetten druk op de bal wanneer Heracles balbezit heeft.
46'
45'
Na een allerminst hoogstaande eerste helft is Heracles Almelo toch nog op voorsprong gekomen. RKC Waalwijk trekt zich tot nog toe 45 minuten lang terug op de eigen helft. In het tweede bedrijf zal het team van Erwin Koeman uit een ander vaatje moeten tappen.
45'
43'
Na de openingstreffer van Linssen zal RKC nu wel van de eigen speelhelft af moeten komen. De Waalwijkers hebben tot nog toe niets weten te creëren en lopen met zijn allen achter de bal.
41'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Bryan Linssen
Na goed voorbereidend werk van Bel Hassani weet hij de bal voor het doel van Van Dijk te krijgen. Rienstra weet de bal niet in het doel te werken. Maar Linssen faalt niet als Arjan van Dijk de bal panklaar voor zijn voeten neerlegt.
38'
Nee, hoogstaand is de wedstrijd allerminst. Ditmaal ontvangt de Almelose Dorda de bal op de rand van het strafschopgebied uit een hoekschop. In zijn gedachten lag de bal waarschijnlijk hard in het netje. In werkelijkheid vliegt zijn schot bijna over de zijlijn.
35'
Armgebaren van Iliass Bel Hassani zijn tekenend voor de eerste helft. De middenvelder van Heracles Almelo dribbelt de middenlijn over en kan de bal niet kwijt. Met zijn handen omhoog schreeuwt hij richting zijn medespelers om vrij te gaan lopen.
31'
Schitterende redding Arjan van Dijk. De goalie van RKC moet zich volledig strekken om een vrije trap van Simon Cziommer uit de kruising te halen. Misschien het startsein voor beide teams om wat meer leven in de brouwerij te brengen.
30'
Als er echter een team is dat het verdiend om op voorsprong te komen is het Heracles. De bal is grotendeels in bezit van de thuisploeg, alleen leidt het nog niet tot hele grote kansen.
28'
Overigens doen de spelers van Heracles vrolijk mee met de Waalwijkers. Ook Christian Dorda laat zien de bal uit het niets knullig over de zijlijn te kunnen spelen.
26'
Het balverlies stapelt zich maar op aan Waalwijkse kant. Toppunt is nu een vrije trap genomen van eigen helft door Amieux. De rechtsback poeiert de bal vanaf zijn eigen strafschopgebied naar voren en levert de bal kinderlijk eenvoudig in bij de Almelose verdediging.
23'
De meegereisde supporters van RKC kunnen onmogelijk warm worden van het spel van de Waalwijkers. De bal in de ploeg houden is voorlopig nog niet aan RKC besteed.
20'
Bijna! Met een bekeken balletje schuift Mark Uth het leer voor het doel van Van Dijk. RKC weet de bal niet uit te verdedigen, waardoor de bal in de kluts voor de voeten van Bryan Linssen komt. Zijn schot mist het doel.
19'
Het is veelzeggend hoe Robert Braber de bal nu kwijtraakt. Met een goede lange bal, kan hij zijn teamgenoten met een counter richting het doel van Heraclied Pasveer sturen. Zijn bal vliegt alleen compleet de verkeerde richting op.
16'
Wat een schitterend lobje van Davidson. De Almelose middenvelder wipt de bal subtiel over de verdediging van RKC heen richting teamgenoot Cziommer. De verdediging van RKC kan zich echter nog herstellen, waardoor Cziommer niet gevaarlijk kan worden.
14'
Het eerste schotje van de wedstrijd komt van Daan Rienstra. Een kans kan je het niet noemen. Maar het is in ieder geval het eerste schot richting een van de doelen.
12'
Rosheuvel weet duidelijk nog geen raad met de ruimte die hij krijgt. Kinderlijk eenvoudig loopt hij ditmaal met de bal aan zijn voet over de zijlijn.
9'
Langzaamaan kruipt RKC wat uit zijn schulp. Het team van Erwin Koeman begint meer druk op de bal te geven en stoort al vroeg op de helft van Heracles.
7'
Mikhael Rosheuvel krijgt veel ruimte in de eerste minuten van de wedstrijd. Voor de derde keer in de openingsfase kan de rechtsbuiten de bal al voorgeven, zonder dat Rémy Amieux het hem moeilijk maakt. Gevaarlijk wordt Rosheuvel nog niet.
5'
RKC Waalwijk daarentegen is nog vooral aan het aftasten en laat de Almeloërs rustig de bal rond tikken.
3'
Heracles Almelo gaat gelijk met vertrouwen van start. Al vroeg in de wedstrijd stoomt Rosheuvel door langs de rechter zijlijn. Zijn voorzet wordt van richting veranderd en rolt over de achterlijn. De eerste hoekschop is voor de thuisploeg.
1'
We zijn begonnen. RKC heeft afgetrapt in de eerste wedstrijd van de 20e speelronde.
1'
Goedenavond, welkom bij de openingswedstrijd van de twintigste speelronde in de Eredivisie. Mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de wedstrijd tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk. Om 20.00 zal Danny Makkelie het startsein geven in het Almelose Polmanstadion. Tot die tijd kunt u onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide teams bekijken.

Beide teams troffen elkaar dit seizoen al twee keer eerder. Op 28 september was Heracles Almelo met maar liefst 1-4 te sterk in Waalwijk. Uitblinker in die wedstrijd was Mark Uth. De Almelose aanvaller had met drie doelpunten een groot aandeel in de ruime overwinning. Vier dagen eerder troffen de teams van Erwin Koeman en Jan de Jonge elkaar ook al. In de 2e ronde van de KNVB-beker waren de manschappen van De Jonge eveneens te sterk, weliswaar in de verlenging. In de 117e minuut schoot Thomas Bruns Heracles, op aangeven van de vier dagen later uitblinkende Thomas Uth, richting de derde ronde.

De twee nederlagen voor het team van Erwin Koeman staan niet op zichzelf. RKC heeft het standaard moeilijk tegen Heracles. De laatste keer dat de Waalwijkers in een onderling duel hebben weten te winnen was alweer in 2007. De laatste keer dat er werd gewonnen in Almelo dateert zelfs alweer uit 2005. In de allereerste ontmoeting op het hoogste niveau was RKC destijds met 0-2 te sterk.

De wedstrijd van vandaag lijkt voor RKC het perfecte moment om afstand te nemen van deze statistieken. Zo is RKC de laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen. Sterker nog, in de laatste negen wedstrijden ging het team van Bosz slechts één keer onderuit. Alleen van SC Heerenveen werd verloren. Met de serie van zes ongeslagen wedstrijden, volgt RKC Vitesse, FC Twente en Ajax. Alleen deze drie teams zetten een langere reeks zonder nederlaag neer.

Bovendien blinkt Heracles tot dusverre in thuiswedstrijden nog niet uit. Waar de Almeloërs de punten in de afgelopen seizoenen veelal in eigen huis binnenhaalden, werd er dit seizoen pas twee keer gewoon in het Polmanstadion. In Almelo werd er alleen gewonnen van ADO den Haag en AZ Alkmaar.

Vanavond zal Heracles het onder andere moeten doen zonder de geblesseerde Dario Vujicevic, Milano Koenders en Matthew Amoah. Koeman ondervindt dezelfde problemen. Hij moet het onder andere stellen zonder Frank van Mosselveld, Romeo Castelen en Dennis Rommedahl

Op de bank daarentegen heeft zowel Heracles als RKC een nieuwe troef zitten. Bij Heracles Almelo kan Berry Powel zijn debuut maken en bij RKC kan Daniël de Ridder zijn eerste minuten maken voor de Waalwijkers.