0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 40. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 90. / Schot met links

90'
Heerenveen wint met enig fortuin bij NAC Breda met 0-2. Kort voor rust opende Hakim Ziyech met een fraaie vrije trap in de verre kruising de score. In de tweede helft zette NAC alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar die bleef uit. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde Finnbogason de eindstand, door met een schot met links de tweede Friese treffer tegen de touwen te werken.
90'
90'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:2 door Alfreð Finnbogason. Hoe kan het ook anders? De IJslander beslist de wedstrijd en pikt toch nog zijn doelpunt mee. Met een mooie schijnbeweging zet hij Drost op het verkeerde been. Van grote afstand haalt de spits met links uit en via het lichaam van Drost valt de bal in de verre hoek tegen de touwen!
90'
De vierde official geeft aan dat er vier minuten extra speeltijd bij worden geteld.
88'
De minuten tikken weg in het voordeel van Heerenveen. Kan NAC nog iets of pakken de gasten de tweede zege van het seizoen?
85'
NAC-trainer Gudelj maakt zijn spelers vanaf de zijlijn duidelijk dat er meer risico genomen moet worden. Achterin wordt er één-op-één gespeeld.
84'
Schalk versiert een corner en jut het publiek op. Invaller verwacht meer steun vanaf de tribunes.
83'
Invaller Kums draait een vrije trap vanaf een meter of twintig richting de korte hoek, maar mikt net naast. Bal verdwijnt in het zijnet.
81'
Gele kaart voor Rajiv van la Parra (sc Heerenveen). De sliding van de invaller is te laat en scheidsrechter Braamhaar geeft terecht geel.
80'
Lurling is duidelijk gefrustreerd door het spel van zijn ploeg en viert dat bot op de spelers van Heerenveen. Van Anholt en aanvoerder De Roon zijn de slachtoffers, maar de aanvaller van NAC wordt niet bestraft.
78'
Schalk zet goed door en geeft de bal vanaf de linkerflank voor. Net als Verbeek wil gaan uithalen krijgt hij een lichte duw in de rug, waardoor hij uit balans wordt gebracht. Iedereen van NAC schreeuwt om een strafschop, maar Braamhaar wuift het weg.
75'
Nog een kwartier te spelen in Breda. NAC is sterker en heeft het meeste balbezit, maar een gelijkmaker hangt nog niet in de lucht. Uitvallen van Heerenveen blijven gevaarlijk.
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Tim Gilissen
72'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Sven Kums
72'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
70'
Hakim Ziyech ligt met kramp op het veld, maar NAC speelt gewoon door. Dat zorgt voor frustratie bij Heerenveen, dat boos is dat scheidsrechter Braamhaar gewoon door laat spelen.
67'
Een spaarzame uitval van Heerenveen levert een kopkans voor Finnbogason op. De IJslander kopt goed naar de grond uit een voorzet van invaller Van la Parra, maar stuit op Ten Rouwelaar.
66'
Dat houdt overigens in dat Van Basten de voorsprong koestert en dat Heerenveen nog verder terug gaat spelen. NAC wordt daardoor sterker, maar heeft moeite om de opening in de verdediging van de Friezen te vinden.
64'
Marco van Basten komt direct met het antwoord en wisselt Wildschut en Slagveer voor Van den Berg en Van La Parra, die vorige week de vierde treffer van de Friezen voor zijn rekening nam.
63'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Joey van den Berg
63'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
62'
62'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
61'
Trainer Gudelj grijpt voor de tweede keer deze wedstrijd in en wisselt de matig spelende Hooi voor een andere vleugelaanvaller, Verbeek.
60'
Wissel in bij NAC Breda -> Danny Verbeek
60'
Wissel uit bij NAC Breda -> Elson Hooi
59'
Door de vele slordigheden zijn er mogelijkheden over en weer. Wedstrijd is daardoor steeds leuker om naar te kijken, maar kwalitatief zeer armoedig.
57'
Fouten over en weer, waardoor de wedstrijd wat rommelig is. NAC probeert het wel, maar mist de creativiteit, terwijl Heerenveen door de stand op het scorebord achterover kan leunen.
53'
NAC wordt iets sterker en jaagt op de gelijkmaker. Afgezien van de kansjes voor Schalk en Sarpong geen kansen, waardoor de gasten nog altijd aan de leiding gaan.
51'
En daar is-ie direct, de invaller Schalk. De kleine aanvaller schiet op de vuisten van Ten Rouwelaar, waarna de rebound door Sarpong wordt verprutst.
48'
Een wijziging ten opzichte van de eerste helft. De onzichtbare Joey Suk heeft zijn plaats moeten afstaan aan aanvaller Alex Schalk, die NAC van een nederlaag moet behoeden.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Alex Schalk
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joey Suk
46'
45'
Rust in het Rat Verlegh Stadion met een stand van 0-1 in het voordeel van de gasten. Hakim Ziyech opende vijf minuten voor de thee de score door een vrije trap in een keer achter doelman Ten Rouwelaar in de verre kruising te draaien. Die voorsprong is verdiend, aangezien de gasten de beste en meeste kansen kregen.
45'
42'
NAC lijkt aangeslagen door de tegentreffer en speelt slordig. Passes over vijf, zes meter gaan vaak fout, waardoor het publiek begint te morren.
40'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Hakim Ziyech! De gasten gaan aan de leiding door een fraaie treffer van de aanvaller, die de bal vanuit een zeer lastige hoek met links achter doelman Ten Rouwelaar in de verre kruising krult. Keeper ziet er niet goed uit.
39'
Trainer Gudelj van NAC is niet tevreden met het spel van zijn ploeg en staat voor de dugout zijn team aan te moedigen. Hongaar ziet dat zijn elftal vooral aanvallend stootkracht mist.
35'
De gasten komen iets beter in de wedstrijd en nemen het doel van NAC wederom onder vuur. Alfreð Finnbogason wil de bal met zijn zwakke linkerbeen in de verre hoek plaatsen. Zijn inzet heeft echter te weinig kracht, waardoor Ten Rouwelaar redding brengt.
33'
De poging Hakim Ziyech staat symbool voor de wedstrijd. De voetballer uit Dronten kan vrij uithalen, maar schiet de bal zo ongeveer richting Tilburg. Daarmee krijgt hij de lachers op zijn hand.
32'
Heerenveen krijgt voor de tweede keer in een paar minuten tijd een corner, maar gevaar levert dat niet op. Ballen zijn een simpele prooi voor Ten Rouwelaar.
29'
Enorme kans is niet aan Hooi besteed! Aanvaller heeft de hoek voor het uitkiezen na goed werk van Sarpong, maar mikt ongehinderd een meter over.
25'
En opnieuw een kans voor de gasten! Ditmaal is het Finnbogason die het doel onder vuur neemt, maar Kenny van der Weg haalt het leder van de doellijn.
23'
De man met het meest opvallende kapsel, Jordy Buijs probeert het met een knal van afstand: ruim naast.
23'
Hakim Ziyech met het eerste gevaar namens Heerenveen. De behendige aanvaller pikt de bal op de rand van het strafschopgebied op en plaatst het speeltuig in de linkerhoek, waar doelman Ten Rouwelaar redding brengt.
19'
Braamhaar gaat bij een corner van Heerenveen in gesprek met Wildschut. De aanvaller van de gasten heeft meer oog voor het shirt van zijn tegenstander, dan voor de bal.
18'
De supporters in het Rat Verlegh Stadion zien dat hun ploeg wel wat support kan gebruiken en laten zich goed horen. Effect op het elftal heeft het nog niet.
15'
Sarpong kapt in het strafschopgebied zijn man uit en kan met rechts uithalen. Zijn schot belandt in de handen van Nordfeldt, die goed staat opgesteld.
12'
SC Heerenveen loert op de counter en wacht op een fout van de thuisploeg. Omdat NAC aanvallend nog onmachtig is, is de wedstrijd nog niet echt hoogstaand. Dat ziet ook trainer Van Basten, die langs de lijn aanwijzingen geeft.
9'
Handigheidje van de defensie van SC Heerenveen. Bij een vrije trap van Buijs stapt iedereen een paar meter naar voren, waardoor alle spelers van NAC buitenspel staan.
8'
Lurling wordt de diepte ingestuurd vanaf het middenveld en kan alleen op doelman Nordfeldt af. De aanvaller wordt echter teruggefloten wegens buitenspel.
5'
De thuisploeg heeft in de openingsfase het meeste balbezit, maar is in de laatste pass voorlopig slordig. Daardoor houden de gasten eenvoudig stand.
3'
Drie minuten gespeeld, maar kansen zijn er nog niet geweest. NAC-publiek hoopt op een vroege voorsprong en schreeuwt de manschappen naar het vijandelijke doel.
1'
Aanvang wedstrijd. Heerenveen heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen.
De spelers van beide elftallen betreden onder luid applaus het speelveld!
Nog een kwartier tot aan de aftrap van het duel tussen NAC en SC Heerenveen. Het stadion zit inmiddels aardig vol.
SC Heerenveen kende een prima start van het nieuwe seizoen door vorige week in eigen huis af te rekenen met AZ. De Friezen speelden fraai en wonnen verdiend met 4-2 van de opponent uit Alkmaar. Met twee treffers was de IJslandse topschutter Alfreð Finnbogason zeer belangrijk voor zijn ploeg, maar man van de wedstrijd was desondanks een verdediger. Rechtsachter Pele van Aanholt hield zich in verdedigend opzicht eenvoudig staande en was aanvallend een absolute meerwaarde, getuige ook zijn schitterende doelpunt. “We hebben het goed gedaan tegen AZ. Verder ben ik blij met mijn eerste doelpunt in de Eredivisie en hoop ik dat er meer zullen volgen. Ik voel mezelf beter worden bij SC Heerenveen en merk dat ik stappen maak", vertelde hij na afloop tegenover de NOS. Smet op de zege was de rode kaart voor verdediger Mitchell Dijks. De van Ajax gehuurde back moest vroegtijdig gaan douchen na een schandalige overtreding op Steven Berghuis. De KNVB schorste Dijks naar aanleiding van die actie voor twee duels, waardoor hij er in Breda vanavond niet bij is.
NAC kende een mindere eerste wedstrijd. Uit bij promovendus Cambuur Leeuwarden werd gerekend op een overwinning, maar verder dan een gelijkspel kwam de formatie van trainer Nebosja Gudelj niet: 0-0. Volgens verdediger Kees Kwakman, die afgelopen zomer overkwam van FC Groningen, was de puntendeling onder meer te wijten aan de conditie het veld. “Dramatisch om met 26 graden op zo'n droog veld te voetballen”, sprak hij na afloop van de wedstrijd. “De bal stuiterde iedere kant op. Het was verschrikkelijk voetballen. Net zo nadelig als duels in de voorbereiding tegen amateurclubs met veel te hoog gras. Kunstgras. Ik vind het je reinste competitievervalsing.”
De Bredanaren hopen vanavond tegen SC Heerenveen op de eerste drie punten van het seizoen. Dat zal niet makkelijk worden, aangezien de Brabanders vorig seizoen op eigen veld onderuit gingen tegen 'Fean'. De ontmoeting op 2 maart van dit jaar eindigde in 1-2. Lang leek de thuisploeg met de overwinning aan de haal te gaan door een doelpunt kort na rust van de inmiddels vertrokken Nemanja Gudelj. Met twee doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd deed Finnbogason de wedstrijd kantelen.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen NAC Breda en SC Heerenveen. Mijn naam is Joep van Run en ik zal jullie vanavond op de hoogte houden van de gebeurtenissen in het Rat Verlegh Stadion. De aftrap van het duel is om 19.45u. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.