20:45 uur
FC Groningen
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 2. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 18. / Schot met rechts  (Filip Kostić)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 21. / Schot met links
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 36. / Penalty
2 : 3 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 64. / dir. vrije trap

90'
PSV verliest verrassend in eigen huis van FC Groningen. De bezoekers waren ook in de tweede helft gevaarlijker, en dat leidde tot een doelpunt van Tjaronn Chery. De kleine middenvelder schoot een vrije trap in een keer in het doel van Zoet, omdat geen enkele speler de bal nog toucheerde. PSV zette hierna nog wat aan, maar kreeg amper nog gevaarlijke kansen.
90'
90'
Ook Zoet gaat mee naar voren. PSV krijgt nog één kans.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
90'
Van Sichem voegt nog drie minuten blessuretijd toe.
89'
Weer geen strafschop! Depay passeert Bizot en de aanvaller valt op de grond. Van Sichem wuift het wederom weg en denkt aan een schwalbe.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
86'
PSV wil een strafschop! Nick van der Velden maakt hands in het strafschopgebied, maar Van Sichem weigert de bal nogmaals op de stip te leggen. Groningen ontsnapt.
84'
Groningen bijna op 2-4! Rekik voorkomt ternauwernood dat Groningen de winst veilig stelt. Na een schot van Kostic keert Zoet half, waardoor Rekik met een sliding de bal voor de lijn weghaalt.
82'
Chery schiet van geruime afstand hard op het doel van Zoet, maar de goalie kan de bal vrij eenvoudig keren.
77'
Luciano Narsingh vervangt Bryan Ruiz, die wederom tegenviel. De Costa Ricaan kwam veels te weinig in het spel voor.
77'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
77'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bryan Ruiz
76'
PSV verloor dit seizoen alleen thuis van Vitesse. Is FC Groningen de tweede club die wint in het Philips Stadion?
74'
Wederom een schotje van PSV, maar Bizot hoeft weinig moeite te doen om de bal van Depay klem te pakken.
71'
PSV heeft moeite om kansen te creëren. De ploeg lijkt niet in staat om het Bizot moeilijk te maken.
66'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (FC Groningen)
64'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:3 door Tjaronn Chery
Een vrije trap vanaf rechts van Tjaronn Chery gaat rechtstreeks het doel in zonder dat iemand de bal ook maar toucheert. PSV klungelt in de defensie.
56'
Zivkovic maakt het de PSV-defensie erg lastig. De jongeling is een plaag voor de gehele verdediging.
55'
Bruma keert weer terug in het veld. Zijn hand is ingepakt.
52'
Bruma heeft last van dat duel met Zivkovic. De verdediger lijkt last te hebben van zijn hand en gaat er even af.
51'
PSV ontsnapt! Zivkovic wint het duel van Jeffrey Bruma en kan alleen af op Zoet. De doelman is alert en keert het schotje van de tiener.
47'
Daar was Wijnaldum al bijna! De aanvoerder zet zelf de aanval op en krijgt daarna een strakke voorzet. Wijnaldum komt echter een teenlengte tekort om de 3-2 binnen te tikken.
46'
Een geweldig moment voor Wijnaldum! Na maandenlang blessureleed maakt de middenvelder zijn rentree op het veld onder luid gejuich van de aanhang.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
46'
45'
Na 45 minuten spelen is de stand 2-2. PSV kwam al na drie minuten op voorsprong na een fout in de defensie van Groningen. Depay maakte het hierna schitterend af. Na deze goal zette Groningen veel druk naar voren wat leidde tot twee doelpunten vlak achter elkaar. Eerst was het de jongeling Zivkovic die raak schoot en vervolgens Kostic, na een grote fout van Rekik. Toch kwam PSV hierna weer gelijk dankzij een benutte strafschop van Locadia.
45'
45'
Erwin van de Looi wordt weggestuurd door Van Sichem. De oefenmeester moppert al een tijdje op het handelen van de arbiter.
45'
Wederom een fout van Rekik! De verdediger houdt Kostic vast, waardoor Groningen nog een vrije trap krijgt op de rand van de zestien.
45'
Gele kaart voor Karim Rekik (PSV Eindhoven)
40'
Mooi moment voor heel PSV! Georginio Wijnaldum loopt warm en wordt luid toegezongen door de fans. De middenvelder heeft sinds september geen wedstrijd meer gespeeld.
40'
Bijna 3-2! Memphis Depay passeert een paar man en haalt met zijn linker uit. Botteghin haalt de bal van de lijn, nadat Bizot al geklopt was.
36'
Gele kaart voor Eric Botteghin (FC Groningen)
36'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Jürgen Locadia
Jürgen Locadia benut de strafschop en scoort zo voor de vijfde wedstrijd op rij. Het is weer gelijk in Eindhoven.
36'
Penalty voor PSV! Bryan Ruiz wordt in de zestien meter aangetikt door Eric Botteghin en scheidsrechter Van Sichem legt de bal op de stip.
35'
Wederom een grote fout in de defensie van PSV! Santiago Arias kopt de bal veel te zacht terug en geeft Kostic de kans om zijn tweede te maken. De vleugelspits moet de bal echter voor zijn linker hebben, waardoor hij niet kan schieten.
33'
PSV zet wat aan. Memphis Depay ontwijkt maar net een tackle in de zestien meter en geeft de bal vervolgens voor. Bizot is echter bij de les en kan de bal wegstompen.
29'
Lorenzo Burnet kan niet meer verder. De verdediger is geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Giliano Wijnaldum.
29'
Wissel in bij FC Groningen -> Giliano Wijnaldum
29'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
23'
PSV verdedigt erg slap en heeft voorlopig veel moeite met het vroeg druk zetten van de uitploeg.
22'
De gele kaart voor Bruma komt hem duur te staan. De centrumverdediger mist de wedstrijd van volgende week tegen sc Heerenveen.
22'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
21'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:2 door Filip Kostić
Ongelooflijk! Direct na de gelijkmaker profiteert Kostic van een fout van Karim Rekik. De verdediger treuzelt te lang, waardoor de aanvaller de bal onderschept en de bal laag in het doel schiet.
18'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Richairo Živković
Zivkovic! De jonge spits reageert attent op een lage voorzet van Filip Kostic en schiet de bal met buitenkantje rechts in het doel van Zoet. Binnen twintig minuten is de stand weer gelijk.
18'
PSV speelt met een niet al te hoog tempo en geeft Groningen af en toe de gelegenheid om naar voren te dringen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi is er echter nog niet in geslaagd een kans te creëren.
15'
Richairo Zivkovic krijgt de ruimte om op te stomen naar Jeroen Zoet. De spits krijgt echter geen steun en verliest uiteindelijk de bal.
10'
Lorenzo Burnet krijgt na tien minuten al de gele kaart toegewezen. Scheidsrechter Tom van Sichem geeft de verdediger geen waarschuwing, maar treedt gelijk op.
10'
Gele kaart voor Lorenzo Burnet (FC Groningen)
6'
Ernest Faber zal tevreden toekijken hoe PSV de wedstrijd is begonnen. De assistent-trainer de Eindhovenaren neemt voorlopig de taken over van Philip Cocu. De hoofdtrainer is donderdag geopereerd aan zijn rug en daar werd een tumor verwijderd.
3'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Memphis Depay
Wat een begin voor PSV! Een fout in de defensie van de Groningers wordt onmiddellijk afgestraft door Memphis Depay. De vleugelspits schiet de bal fraai met een hoog lobje over doelman Marco Bizot heen.
1'
Voorafgaand aan de wedstrijd heeft PSV afscheid genomen van Wilfred Bouma. De voormalig verdediger speelde 13 seizoenen in het PSV-shirt en is recordhouder in Europese wedstrijden voor de Eindhovenaren. Bouma vertrok aan het einde van het vorige seizoen bij PSV, omdat zijn contract niet werd verlengd. Bouma slaagde er niet in een club naar wens te vinden en gaat nu stage lopen in de jeugdopleiding.
Bij PSV zijn er weinig verrassingen in de opstelling te zien. Alleen Jetro Willems keert weer terug en neemt de plek in van Joshua Brenet. Bij Groningen is er zelfs geen één wijziging doorgevoerd. De Groningers starten met dezelfde elf als vorige week, toen de ploeg knap met 3-1 won van Vitesse.
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd. Aftrap van de confrontatie is om kwart voor negen in het Philips Stadion.

Voor beide ploegen staan er veel belangen op het spel. PSV heeft weer uitzicht op de tweede positie dankzij de sterke opmars van acht overwinningen op rij. Die tweede plek geeft toegang tot de voorrondes van de Champions League. De Eindhovenaren staan momenteel tweede, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld dan FC Twente en Feyenoord, die respectievelijk één en twee punten minder hebben.

FC Groningen staat momenteel op de negende plek, maar wil graag in de top acht eindigen. De nummers vijf tot en met acht spelen namelijk voor één ticket in de Europa League. Groningen heeft één puntje minder dan de nummer acht, PEC Zwolle, maar de ploeg van trainer Erwin van de Looi moet ook nog oppassen voor onder andere SC Cambuur, NAC Breda en Heracles Almelo, die vlak onder de Groningers staan.

Als we naar de geschiedenis kijken van PSV - FC Groningen, zullen de Groningers met weinig verwachtingen naar Eindhoven komen. Van de 46 keer dat deze wedstrijd gespeeld is, verloor PSV slechts één keer. 34 keer won de thuisploeg en de overige 11 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De meest recente ontmoeting eindigde wel in het voordeel van Groningen. In de Euroborg won de ploeg destijds (20 oktober) met 1-0 dankzij een doelpunt van Filip Kostic.

Beide teams zullen dus alles geven om de drie punten vandaag veilig te stellen. Wil je weten hoe de opstellingen eruit zien? Klik dan onder het kopje ‘Wedstrijddetails’. Vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd kunt u daar de basis- en wisselspelers zien.