Roda JC Kerkrade Zaterdag, 25. Januari 2014
19:45 uur
FC Utrecht
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 34. / Schot met rechts  (Vasil Shkurtaj)

90'
Ook na 90 minuten voetbal staat de 1-0 van Hupperts nog op het scorebord. De tweede helft was nagenoeg identiek aan de eerste, ware het niet dat er nu geen doelpunt viel. FC Utrecht was onmachtig om het spel te maken en Roda JC koesterde de voorsprong. De behoudende tactiek van Tomasson levert de Limburgers zodoende drie hele belangrijke punten op.
90'
88'
Zelfs hoge ballen van Utrecht komen niet aan in het strafschopgebied van Roda. Wouters ziet zijn elftal vanaf de bank worstelen met zichzelf en lijkt te berusten in een nederlaag.
84'
Het elftal van Wouters beseft dat het nog slechts enkele minuten heeft om minimaal een doelpunt te maken. Het probeert ook wel aan te vallen maar slordigheid zorgt ervoor dat dit niet lukt. Zo lijkt deze wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan.
80'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
80'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
79'
Agudelo heeft een mooie actie in huis en wil op doel schieten. Een knappe tackle van Kali voorkomt dit maar de bal komt hierdoor wel bij de geheel vrijstaande Toornstra terecht. Zijn schot vanaf ruim twintig meter, vliegt met een boog naast het Roda-doel.
75'
Voor het eerst in de tweede helft wordt Kurto eens echt aan het werd gezet. Markiet ontdoet zich van zijn directe tegenstander Paulissen en besluit vanuit een moeilijke hoek uit te halen. Kurto weet de bal met twee handen uit zijn doel te slaan en een doelpunt te voorkomen. Zo is Utrecht dan eindelijk eens dreigend.
73'
Ook de tweede helft kent tot nu toe weinig hoogtepunten. Vooral de bezoekers zullen toch wat moeten bedenken, willen ze hier nog met één of drie punten willen vertrekken.
69'
Na een duwfout van Ayoub mag Roda JC een vrije trap nemen op een mooie positie: zo'n twintig meter vanaf het Utrecht-doel. Kali gaat achter de bal staan en schiet. Zijn inzet vliegt maar net naast het doel van Ruiter. Een goede poging van de oud-Utrecht speler.
67'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Skourtis
63'
Nog steeds loopt het niet bij de bezoekers. De passing is erg slordig en het tempo moet echt omhoog om kansen te creëren. Dit tot tevredenheid van de Limburgers die de voorsprong koesteren.
59'
Wouters ziet dat het nog niet loopt bij zijn ploeg en besluit in te grijpen. Hij haalt middenvelder Diemers er uit en brengt aanvaller Agudelo. De Amerikaanse Colombiaan maakt zodoende zijn debuut voor FC Utrecht.
58'
Wissel in bij FC Utrecht -> Juan Agudelo
58'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
55'
Het thuispubliek vermaakt zich prima ondanks de tot dusver saaie vertoning, maar als je met 1-0 voor staat maakt het spelbeeld je als supporter uiteraard weinig uit.
52'
Na enkele minuten voetballen in de tweede helft is het spelbeeld niets veranderd ten opzichte van de eerste helft, zo lijkt het. De bezoekers mogen het spel maken en de thuisploeg wacht op fouten van Utrecht om er vervolgens snel uit te komen.
48'
Roda JC is dit seizoen de slechts presterende ploeg van de Eredivisie in thuiswedstrijden. Wellicht dat dit heeft bijgedragen aan het resultaatvoetbal dat het team vanavond speelt.
46'
De bal rolt weer als de thuisploeg heeft afgetrapt. Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46'
45'
Na een saaie helft voetbal in Kerkrade is de stand 1-0 in het voordeel van Roda JC. Het elftal uit Limburg speelde op de counter en dit leverde na iets meer dan een half uur spelen een doelpunt op. De in topvorm verkerende Hupperts schoot hard en laag raak. FC Utrecht mocht het spel maken, maar slaagde hier niet in. Slechts één goede mogelijkheid creëerden de bezoekers maar de punter van Oar vloog net naast.
45'
45'
Van de Maarel heeft op links alle tijd en ruimte om een goede voorzet af te leveren, maar zijn voorzet mislukt volledig. Wouters kan het niet aanzien en schudt teleurgesteld het hoofd.
43'
Wederom uit de tegenstoot is Roda gevaarlijk. Een voorzet van rechts van Hupperts wordt onderweg aangeraakt door een Utrecht-verdediger en belandt daardoor bij Paulissen die zich bij de tweede paal heeft opgesteld. Hij probeert de getoucheerde voorzet subtiel in de verre hoek te koppen, maar dit mislukt en zijn poging gaat over.
39'
Dijkhuizen is geblesseerd en moet zich noodgedwongen laten vervangen door Monteyne.
38'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
38'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
37'
De bezoekers beseffen dat ze een tandje bij moeten schakelen en dat levert bijna een goede kans op. Diemers heeft een strakke voorzet in huis, maar deze vliegt langs alles en iedereen in het strafschopgebied. Het zag er wel gevaarlijk uit!
34'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Guus Hupperts
De tactiek van Tomasson lijkt te werken! Na een fout op het middenveld van Utrecht, kan Roda er met de bal vandoor. Hupperts krijgt het leder aangespeeld en snelt ermee richting het strafschopgebied. Op de rand van dit strafschopgebied haalt Hupperts hard en laag uit en verschalkt Ruiter in de korte hoek.
31'
De ploeg van Utrecht-coach Wouters probeert het wel maar is veelal onmachtig en creëert geen kansen. Veel passes komen niet aan en het tempo ligt te laag om de verdediging van Roda kapot te spelen.
29'
Van Peppen heeft veel last van de overtreding van Heerings, maar het lijkt erop dat de verdediger van de Limburgers wel verder kan.
27'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
Heerings krijgt geel als hij met een tackle het been van Van Peppen raakt en mist daardoor de wedstrijd tegen Ajax. Hij mag overigens niet klagen dat hij slechts geel krijgt, dat was een smerige overtreding.
26'
De tactiek van Tomasson is duidelijk: Utrecht mag het spel maken en Roda speelt op de counter. Leuk voor het spelbeeld is dit niet altijd, maar dat zal de Deen een worst zijn zolang er maar punten worden behaald.
23'
Eindelijk weer wat opwinding in het Parkstad Limburg Stadion. Eerst is het FC Utrecht dat enkele schoten op het Roda-doel lost, maar al deze pogingen worden geblokt. Uit de tegenstoot komt Roda in een twee tegen twee situatie. Hupperts legt de bal af op spits Skourtis die het probeert met een bekeken schot. Ruiter laat wederom zien een prima keeper te zijn door de inzet van Skourtis gemakkelijk te vangen.
19'
Het team van Tomasson speelt erg behoudend. Als er wat ruimte ligt, wordt er door de spelers gekozen voor het balletje terug in plaats van de pass vooruit.
16'
Ook de thuisploeg laat zich nu zien! Na een mislukte counteraanval komt de bal rond het strafschopgebied bij Donald terecht. Die haalt uit en zijn schot lijkt niet al te lastig voor Ruiter. De keeper van Utrecht heeft echter problemen met de stuit en slaat de bal moeizaam naast. De corner levert voor Roda niets op.
12'
Dan is daar toch de eerste kans! Van de Maarel weet Oar te bereiken met een geweldige steekbal. De Australiër gaat alleen op het doel van Kurto af en probeert het met een puntertje. Zijn inzet vliegt maar net in het zijnet.
11'
Na tien minuten voetbal is er nog niets noemenswaardig gebeurd. De Limburgers laten het initiatief aan de bezoekers maar die weten zich daar vooralsnog geen raad mee.
7'
De thuisploeg loopt te klungelen achterin maar het levert voor Utrecht geen uitgespeelde mogelijkheid op en dus is het nog wachten op de eerste kans van deze wedstrijd.
4'
Een voorzichtig begin van beide elftallen. In balbezit wordt de bal door zowel Roda als Utrecht vooral achterin rondgespeeld op zoek naar een opening.
1'
FC Utrecht heeft afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion, waar zo'n 14000 toeschouwers aanwezig zijn, we zijn begonnen!
1'
Goedenavond, en welkom op deze zaterdagavond bij de wedstrijd die wordt gespeeld tussen Roda JC en FC Utrecht. Het duel, dat wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade, begint om kwart voor acht. Scheidsrechter van dienst is vanavond Eric Braamhaar. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal dit hopelijk boeiende gevecht voor u verslaan.

Bij aanvang van de zaterdag vinden we Roda JC terug op een teleurstellende vijftiende plaats van de ranglijst. De Limburgers wonnen slechts vier van hun negentien duels en hebben maar twee punten meer dan hekkensluiter ADO Den Haag. Vorige week debuteerde trainer Jon Dahl Tomasson met een gelijkspel op bezoek bij sc Heerenveen. Vanavond maakt de Deen dus zijn thuisdebuut met Roda. Tegenstander FC Utrecht is aanvoerder van het rechterrijtje en heeft vijf punten meer dan het elftal uit Kerkrade. Utrecht is één van de minst scorende ploegen van de Eredivisie en heeft daarom deze week Juan Agudelo op huurbasis aantrokken van Stoke City. Middels doelpunten van de Amerikaanse aanvaller hopen de Domstedelingen de grijze middenmoot te verlaten en aan te sluiten bij de subtop.

Beide elftallen wachten al enkele wedstrijd op een overwinning. De thuisploeg heeft al acht Eredivisieduels niet meer gewonnen en de bezoekers verloren hun laatste drie competitiewedstrijden. De laatste twee seizoenen wonnen de bezoekers maar historisch gezien waren deze overwinningen uniek. Van de 39 ontmoetingen in Kerkrade ging FC Utrecht slechts vijfmaal met de drie punten huiswaarts. De wedstrijd in Utrecht leverde dit seizoen een spectaculaire 3-3 op. Vlak voor tijd zorgde Utrecht-uitblinker Jens Toornstra voor een punt.

Roda-trainer Tomasson mist vanavond de geblesseerde Frank Demouge en Mark-Jan Fledderus. Davy de Beule is nog niet wedstrijdfit en ontbreekt daarom ook. Tevens maak Krisztián Németh geen deel uit van de wedstrijdselectie. Hij werd afgelopen week voor vijf duels geschorst na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Ook de hoofdcoach van de bezoekers, Jan Wouters, heeft de nodige personele problemen. Vijf van zijn potentiële basisspelers ontbreken wegens blessures: Eduouard Duplan, Marcus Nilsson, Jacob Mulenga, Willem Janssen en Cedric van der Gun. Wie er vandaag bij Roda en Utrecht wel spelen en op de bank zitten, is te lezen onder het kopje ‘wedstrijddetails’.